بانک شیر مادر؛ مسیری برای گسترش مهر مادری است



به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر هیچ فردی پوشیده نیست که بهترین تغذیه برای نوزادان، شیر مادر است و این موضوع به خصوص برای نوزادانی که زودتر از موعد طبیعی به دنیا می‌آیند، اهمیت بیشتری پیدا می ‌کند.

به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» با اشاره به دستاوردهای گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت در سال 1401، گفت: شاخص های سلامت نوزادان و کودکان از مهمترین شاخصه های توسعه ای هر کشور محسوب می شوند و با توسعه نظام مراقبت های اولیه بهداشتی در دهه های اخیر، به دستاوردهای چشمگیری در این حوزه دست یافته ایم.

او از تقویت و استانداردسازی 21 واحد مشاوره شیردهی در شبکه های بهداشت و درمان استان، افزایش بیمارستان های دوستدار کودک از 36 بیمارستان در سال 1400 به 38 بیمارستان در سال 1401 و راه اندازی واحدهای انجام تست تشخیصی «بیلی» برای کودکان شناسایی شده دارای اختلال تکاملی در 13 شبکه بهداشت و درمان به عنوان بخشی از دستاوردهای گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت در سال 1401 اشاره کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه ضمن بیان اهمیت تغذیه با شیرمادر در تمام نوزادان به خصوص نوزادان نارس و بستری در بخش های مراقبت ویژه گفت: از ابتدای سال 1400 تا کنون، 750 لیتر شیر مادر اهدایی از مراکز بهداشت شیراز و شهرستان ها به بانک شیر مادر بیمارستان حضرت زینب (س) تحویل داده شده است.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: همچنین طرح ابتکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه جمع آوری شیرهای اهدایی مادران داوطلب اهدای شیر از درب منازل شهرستان های تحت پوشش دانشگاه و دانشگاه های همجوار برای انتقال به بانک شیر، از سوی وزارت بهداشت به عنوان طرح برتر در کشور معرفی شد.

دکتر رضائیان زاده گفت: در همین راستا دومین مرکز رشد و تکامل کودکان زیر 5 سال در درمانگاه تخصصی بانو پروین دالکی برای انجام تست های غربالگری و تشخیصی کودکان مشکوک یا دارای اختلال تکاملی همراه با ارائه خدمات درمانی شامل ویزیت کودکان توسط پزشک متخصص و دوره دیده تکامل و انجام خدمات توانبخشی کاردرمانی و گفتار درمانی، راه اندازی شد.

این مقام مسوول در دانشگاه بیان کرد: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و به منظور اقتصاد مقاومتی و حذف کوپن های کاغذی با هدف صرفه جویی در هزینه های چاپ کاغذ، کاهش مصرف سوخت حاصل از ایاب و ذهاب، کاهش ماموریت های برون شهری، کاهش تعدد امور دفتری و زمانبری خدمت و نیز تجویز منطقی شیر مصنوعی به کودکان نیازمند، سامانه الکترونیکی مدیریت تجویز و توزیع شیرمصنوعی طراحی و راه اندازی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا