زوجین را نمی توان با توصیه به فرزندآوری ترغیب کرد

مدیر مرکز ناباروری پژوهشگاه ابن سینا از تاکید بر اینکه سهم درمان ناباروری به راحتی به دست زوجین نابارور نمی رسد، گفت: زوجین را نیز نمی توان با توصیه و نوشتن مقاله ترغیب به فرزندآوری کرد. باید شرایط و زیرساخت های مناسب برای فرزندآوری آنها در کشور مهیا شود. اکنون سه و نیم میلیون زوج نابارور در کشور داریم که با حمایت از این قشر می توانیم میزان موالید و زاد و ولد کشورمان را افزایش دهیم.

دکتر علی صادقی تبار، رییس مرکز ناباروری پژوهشگاه ابن سینا در نشست خبری که امروز به مناسبت تقدیر از خبرنگاران برتر این حوزه برگزار شد، گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد زوجین نابارور هستند. ناباروری نه تنها در ایران بلکه در جهان رو به افزایش است. همچنین سن ازدواج و باروری در دنیا افزایش یافته است و متوسط سن باروری در اغلب کشورهای دنیا ۳۰ تا ۳۲ سال است.

وی افزود: هرچند امکان دارد زوجی نابارور باشند اما افزایش سن ازدواج توان باروری زوجین را کاهش می دهد. اغلب کشورهای دیگر مهاجر پذیر هستند و میزان جمعیت خودشان را افزایش می دهند. این کشورها افراد نخبه و متبحر را بر گزینش می کنند، اما متاسفانه کشور ما جذابیتی برای جوانان مهاجر ندارد. زوجین را نیز نمی توان با توصیه و نوشتن مقاله ترغیب به فرزندآوری کرد. باید شرایط و زیرساخت های مناسب برای فرزندآوری آنها در کشور مهیا شود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار قشر بزرگ جامعه که قادر به فرزندآوری هستند، قشر نابارور را نیز حمایت کنیم(که شدنی است) می توانیم بخش قابل قبولی از کمبود موالید کشور را جبران کنیم. سال گذشته مجلس شورای اسلامی بودجه ای بزرگ بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان برای جوانی جمعیت اختصاص داده بود که سهم درمان ناباروری ۷۰۰ میلیارد تومان بود؛ کمتر از یک سیزدهم این بودجه. اگر ما بتوانیم حمایت های این بخش را افزایش دهیم حداقل این قشر از جامعه که به دنبال فرزندآوری هستند، با فرزندآوری شان میزان موالید کشور را افزایش می دهند.

مدیر مرکز ناباروری پژوهشگاه ابن سینا گفت: فاصله معناداری بین حداقل سه و نیم میلیون زوج نابارور با سالانه ۱۴۰ هزار سیکل درمان ناباروری وجود دارد. اگر سه و نیم میلیون زوج نابارور یعنی هفت میلیون فرد نابارور داریم، پس چرا فقط ۱۴۰ هزار نفرشان اقدام به باروری نمی کنند؟ زیرا این منابع به خوبی برایشان اختصاص نیافته و اطلاع رسانی نیز پیرامون این مساله نشده است. این نقد بر مجلس وارد است، شما بودجه ای که برای این امر اختصاص داده اید به راحتی به دست مردم نمی رسد. از سوی دیگر زوجین نابارور اطلاعی نسبت به این موضوع ندارند.

به گفته وی، اکنون این بودجه را به بیمه ها می دهند، اگر مرکز ناباروری با بیمه قرارداد داشته باشد، فرد آن سهم بیمه را پرداخت نمی کند، باقی مانده هزینه را پرداخت کند. این سهم بسیار ناچیز است. در صورتی که این بودجه می تواند به خوبی اختصاص پیدا کند.

صادقی تبار تصریح کرد: ما طرحی را تدوین کرده و اعلام کردیم اگر به هر فرد زوج نابارور برای هر سیکل درمانش ده میلیون تومان پول داده شود؛ افراد نابارور با کد ملی شان در مرکز ناباروری پرونده تشکیل داده و تا سه بار می توانند از این هزینه درمانی استفاده کنند. این پول قبل از درمان به او اختصاص پیدا می کند. بخش خصوصی این کار را انجام نمی دهند. این طرح را ما به مجلس داده ایم تا به صورت پایلوت یک سال در این مرکز انجام شود.

وی گفت: مرکز ناباروری ابن سینا با کمک‌ روش های نوین می تواند روشی تولید و مدل سازی کند تا زوجین شاهد فرزندآوری خودشان باشند.

رییس مرکز ناباروری پژوهشگاه ابن سینا تاکید کرد: زوجین هنگام بارداری، بارداری پر خطری دارند زیرا درصدی از آنها به علت سقط مکرر نابارور تلقی می شدند یا با مشکلاتی مواجه هستند که احتمال زایمان زودرس در آنها بالا می رود. درصد زیادی از این افراد اگر فرزندشان متولد شود، نیاز به مراقبت های ویژه پیدا می کنند. خوشبختانه با تلاش همکاران ما در مرکز سقط مکرر جنین اکنون فقط سیزده و نیم الی چهارده و هفت دهم درصد از این کودکان پس از IVF نیاز به مراقبت ویژه دارند. همگی شان نیز از بخش مراقبت های ویژه سالم بیرون می آیند.

صفورا سلیمانی فخر، معاون آموزشی پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروی ابن سینا نیز در این نشست به فعالیت‌ های این معاونت پرداخت و گفت: همواره پژوهش، آموزش و درمان را کنار هم داشتیم. شعار ما زیربنای توسعه و کارآفرینی است از اینرو سعی کرده ایم دوره هایی کاربردی و مهارت محور برگزار کنیم. در این راستا طی یکسال گذشته دوره‌ هایی منحصر به فردی همانند دوره های دو ماهه و شش ماهه لاپاراسکوپی پیشرفته را برگزار کردیم؛ شیوه لاپاراسکوپی اکنون در تمام دنیا بسیار مورد استقبال قرار گرفته است زیرا عوارض کمی برای بیمار ایجاد می کند.

وی افزود: همچنین دوره هیستروسکوپی را نیز برگزار می کنیم. این دوره نیز به مدت دو ماه در اختیار متخصصان است. دوره مقدماتی درمان ناباروری نیز به تایید وزارت بهداشت رسیده است و اداره مهارتی حرفه ای ابن سینا با مشارکت وزارت بهداشت این دوره را تدوین کرده و از شهریور ماه برای متخصصان زنان و زایمان اجرا می شود. دوره جنین شناسی را نیز به صورت فرد به فرد آموزش می دهیم.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه مراکز سطح 2 درمان ناباروری نیز راه اندازی شده است، فرصت مغتنم بود برای این دوره ها را بسط دهیم. دوره ناباروری مردان نیز شش ماه در حال برگزار است. برای گروه پرستاری و مامایی نیز دوره های آموزشی خوبی تدوین کرده ایم.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا