آلودگی ناشی از اجاق گاز موجب بروز سرطان خون می شود

یکی از عادی ترین و به ظاهر بی خطر ترین تجهیزات موجود در آشپزخانه، اجاق گازهایی هستند که با گاز طبیعی تامین شده توسط لوله کشی شهری یا کپسول کار کرده و برای پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرند. نتایج مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد: استفاده از این اجاق ها می توانند منجر به سرطان خون شوند.

به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید هشدار می دهد،هرگاه اجاق گاز را روشن می کنید، احتمال ابتلا به سرطان خون در شما افزایش می یابد. محققان دانشگاه استنفورد می گویند که اجاق های گازی در هنگام روشن شدن ماده ای به نام بنزن را آزاد می کنند. بنزن ماده ای شیمیایی محسوب می شود که با افزایش خطر ابتلا به سرطان خون و سایر سرطان ها مرتبط است.

پژوهشگران همچنین دریافتند: یک شعله اجاق گازی که روی درجه متوسط تنظیم شده باشد می تواند سطح این ماده شیمیایی را در داخل خانه افزایش دهد. بنزن می ‌تواند ساعت ‌ها به اشیاء مختلف بچسبد و در تمام خانه پخش شود.

به گفته دانشمندان، بنزن در شعله‌های آتش و سایر محیط‌ های با دمای بالا، مانند مشعل های موجود در میادین نفتی و پالایشگاه‌ها، تشکیل می ‌شود. راب جکسون، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد علم سیستم زمین در دانشکده پایداری استنفورد دوئر، در این رابطه می ‌گوید: اکنون می ‌دانیم که بنزن در شعله‌ های اجاق‌ های گاز خانه‌ های ما نیز تشکیل می‌ شود. تهویه خوب به کاهش غلظت آلاینده ها کمک می کند، اما ما دریافتیم که فن های هود اغلب در از بین بردن آلودگی بنزن بی تاثیر هستند.

این تیم حتی دریافت: غلظت بنزن اندازه گیری شده در اتاق خواب ها، که معمولاً دورتر از آشپزخانه هستند، بالاتر از معیارهای سلامت ملی و بین المللی است.

به گزارش سیناپرس، پژوهش فوق، اولین مطالعه ای است که انتشار بنزن را در هنگام استفاده از اجاق گاز تجزیه و تحلیل می کند. پیش از این، مطالعات نشتی از اجاق ‌ها را هنگامی که خاموش هستند تجزیه و تحلیل کرده بودند و در واقع غلظت بنزن را اندازه ‌گیری نمی ‌کردند.

مطالعه دیگری در استنفورد همچنین نشان داد: اجاق‌ گاز سوز در داخل خانه می تواند گاز متان را نشت داده و کاربران را در معرض آلاینده ‌هایی مانند دی اکسید نیتروژن قرار ‌دهند که می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود.یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۳ نشان داد کودکانی که در خانه ‌هایی با اجاق گاز زندگی می ‌کنند، ۴۲ درصد بیشتر از کودکانی که در خانه های خود صاحب این اجاق ها نیستند، در معرض خطر ابتلا به آسم هستند.

نتایج یک تجزیه و تحلیل در سال ۲۰۲۲ نیز نشان داد که 12.7 درصد از آسم کودکان در ایالات متحده ناشی از اجاق های گازی است.به گزارش سیناپرس، به گفته محققان اگرچه همه مردم نمی توانند بدون اجاق گاز زندگی کرده و قطعا خیلی از گروه های جمعیتی نمی توانند آشپزخانه خود را به طور کامل تغییر داده و نوسازی کنند تا به سیستم برقی مجهز شوند، اما راه های موثری برای کاهش تماس شما با آلودگی بنزن وجود دارد:

برای مواردی که می توان استفاده از اجاقگاز را متوقف کرد، از ظروف آشپزخانه برقی مانند کتری، پلوپز، توستر و آرام پز استفاده کنید.

  • در صورت امکان، جایگزینی برای وسایل گازسوز پیدا کنید.
  • داشتن یک اجاق برقی تک شعله که قیمت ارزانی دارد می تواند میزان روشن شدن اجاق گاز در خانه شما را تا حد زیادی کاهش دهد.
  • در صورت امکان در هنگام آشپزی تهویه هوای آشپزخانه را به طور جدی انجام داده و از هواکش های مناسب استفاده و پنجره ها را باز کنید.

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره  مجله تخصصی Environmental Science & Technology منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا