قابلیت گفتگوی پزشکان با کتاب های مرجع فراهم شد
گروهی از پژوهشگران برتر استان فارس گام جدیدی در حوزه بهره برداری از قابلیت های هوش مصنوعی در حوزه پزشکی برداشتند.
به گزارش سینا پرس فارس، این گروه پژوهشی برای اولین بار در جهان زیرساختی را مهیا کردند که بواسطه آن بهره برداری از کتاب های مرجع تسهیل شده و پزشکان برای به روزرسانی معلومات خود با مسیر هموارتری روبرو می شوند. دکتر میلاد جلالی، مدیر پروژه این تیم تحقیقاتی پیرامون دستاورد پژوهشی این طرح می گوید: دنیای جدید بر مبنای بهره برداری از هوش مصنوعی بنا شده و تمامی اقشار جامعه با گذشت زمان به خدمات آن نیاز پیدا می کنند. در همین راستا زیرساختی مهیا شد تا برای اولین بار در جهان، پزشکان بواسطه هوش مصنوعی با کتب مرجع (رفرنس) صحبت کنند.
او با اشاره به برخی از نکات مثبت این طرح تحقیقاتی دانش بنیان گفت: دسترسی به کتاب های مرجع معمولا آسان نیست و محققان همیشه نمی توانند به همه اطلاعات گرانبهایی که در آنها ثبت شده، دسترسی داشته باشند. از سوی دیگر برای یافتن اطلاعات مورد نیاز در کتب رفرنس باید زمان زیادی صرف شود که این مساله فرآیند تحقیق و بررسی را با مشکلاتی روبرو می سازد. به همین دلیل زیرساختی در بستر فضای مجازی مهیا شده که بر مبنای آن پزشکان می توانند به وسیله هوش مصنوعی با کتاب های مرجع صحبت کرده و به اطلاعات مورد نیاز خود در مدت زمان کوتاهی دست یابند.
این پژوهشگر برتر که پیش از این توانمندی خود را با راه اندازی قابلیت های هوش مصنوعی ChatGPT به صورت رایگان در ایران به اثبات رسانده بود، در ادامه افزود: علم پزشکی در مسیر رشد و پیشرفت لحظه ای قرار دارد و کادر درمان برای برخورداری از نتایج تحقیقات به کتب رفرنس به صورت پیوسته نیاز دارند.
وی تحریم های ظالمانه ای که علیه ملت بزرگ ایران اعمال شده را سدی در برابر دانش افزایی پژوهشگران توصیف کرد و اظهار داشت: کاربران حوزه سلامت به وسیله امکاناتی که در سایت https://pezeshk.ai/ مهیا شده می توانند به منابع اطلاعاتی رفرنس با دور زدن تحریم ها دست یافته و بر دانش خود بیفزایند.
دکتر جلالی امکان گفتگوی بی واسطه پزشکان و کادر درمان با منابع اطلاعاتی معتبر را یک مزیت بزرگ برشمرد و اظهار داشت: این سایت در مراحل ابتدایی راه اندازی قرار دارد و با گذشت زمان بر حجم داده ها و کتاب های مرجع آن افزوده خواهد شد.
او با اشاره به این موضوع که هوش مصنوعی دستیار ارزنده ای برای اهالی تحقیق و مطالعه است، اظهار داشت: امید می رود نتایج ایجاد این زیرساخت دانش بنیان در بروزآوری دانش ارزنده پزشکان مثمر ثمر واقع شده و در نهایت عموم جامعه از نتایج تحقیقات جهانی بهره مند گردند.
بر اساس این گزارش گفتنی است محققان، پژوهشگران و پزشکان می توانند در وبسایت https://pezeshk.ai/ به کتاب های رفرنس در حوزه های اطفال، طب داخلی، بارداری، بیهوشی، فیزیولوژی، طب زنان و غیره دست یافته و به واسطه هوش مصنوعی با کتاب های مرجع به گفتگو بنشینند. یکی دیگر از امکانات این سایت که در حال گسترش و بروز آوری است به طبقه بندی کتاب های مرجع بر اساس رشته های علوم پزشکی باز می گردد.
شایان ذکر است دکتر جلالی با بیش از 15 سال سابقه در حوزه فناوری اطلاعات، پروژه های متعددی را در زمینه بهره برداری کاربردی از هوش مصنوعی به ثمر رسانده است که فراهم آوردن قابلیت های هوش مصنوعی ChatGPT به صورت رایگان در ایران از مهمترین آنها است.
گزارش: فتانه حق پرست