قند و این همه تلخی

محققان ارتباط مضر قابل توجهی را بین مصرف شکر و 45 پیامد از جمله آسم، دیابت، چاقی، بیماری قلبی، افسردگی، برخی از سرطان ها و مرگ یافتند.

به گزارش سینا پرس فارس، محققان پس از بررسی شواهد جامعی که به تازگی توسط The BMJ منتشر شد، توصیه می کنند مصرف قندهای اضافه شده را به حدود شش قاشق چایخوری در روز کاهش دهید و نوشیدنی های شیرین شده با شکر را به کمتر از یک وعده در هفته محدود کنید.

بنابراین گزارش، این محققان ارتباط مضر قابل توجهی را بین مصرف شکر و 45 پیامد از جمله آسم، دیابت، چاقی، بیماری قلبی، افسردگی، برخی از سرطان ها و مرگ یافتند.

به طور گسترده ای پذیرفته شده که مصرف بیش از حد قند می تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد و این امر سازمان بهداشت جهانی WHO و سایرین را بر آن داشته است که مصرف قندهای آزاد یا افزوده شده را به کمتر از 10 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه کاهش دهند.

این محققان اعتقاد داشتند قبل از تدوین سیاست های دقیق برای محدودیت قند، کیفیت شواهد موجود باید به طور جامع ارزیابی شود. بنابراین، محققان مستقر در چین و ایالات متحده برای ارزیابی کیفیت شواهد، سوگیری‌های بالقوه و اعتبار همه مطالعات موجود در مورد مصرف شکر رژیمی و پیامدهای سلامتی، یک بررسی جامع انجام دادند.

این مرور شامل 73 متاآنالیز (67 مطالعه مشاهده‌ای و شش کارآزمایی تصادفی‌سازی شده کنترل‌شده) از 8601 مقاله بود که 83 پیامد سلامتی در بزرگسالان و کودکان را پوشش می‌داد.

محققان کیفیت روش‌شناختی مقالات وارد شده را ارزیابی کردند و شواهد را برای هر پیامد به‌عنوان کیفیت بالا، متوسط، پایین یا بسیار پایین برای نتیجه‌گیری درجه‌بندی کردند.

ارتباط مضر قابل توجهی بین مصرف قند در رژیم غذایی و 18 پیامد غدد درون ریز یا متابولیک از جمله دیابت، نقرس و چاقی یافت شد. 10 پیامد قلبی عروقی از جمله فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته مغزی. هفت پیامد سرطان شامل سرطان سینه، پروستات و پانکراس و 10 پیامد دیگر از جمله آسم، پوسیدگی دندان، افسردگی و مرگ.

شواهد با کیفیت متوسط ​​نشان می دهد که مصرف نوشیدنی شیرین شده با قند به طور قابل توجهی با افزایش وزن بدن برای بالاترین در مقابل کمترین مصرف مرتبط است، در حالی که هر مصرفی در مقابل بدون مصرف شکر افزوده با افزایش تجمع چربی کبد و ماهیچه مرتبط است.

شواهد کیفی نشان داد که هر وعده در هفته افزایش مصرف نوشیدنی شیرین شده با شکر با 4 درصد بیشتر خطر ابتلا به نقرس همراه بود و هر 250 میلی لیتر افزایش در روز مصرف نوشیدنی شیرین شده با شکر با 17 و 4 درصد خطر بیشتر بیماری عروق کرونر قلب و مرگ، به ترتیب مرتبط بود.

شواهد با کیفیت پایین همچنین نشان داد که هر 25 گرم در روز افزایش مصرف فروکتوز با افزایش 22 درصدی خطر ابتلا به سرطان پانکراس مرتبط است. 

به طور کلی، هیچ شواهد قابل اعتمادی به غیر از تومورهای مغزی گلیوما، کلسترول تام، دیابت نوع 2 و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی، ارتباط مفیدی بین مصرف قند در رژیم غذایی و هرگونه پیامد سلامتی نشان نداد.

با این حال، محققان می گویند که این ارتباط های مطلوب توسط شواهد قوی پشتیبانی نمی شود و این نتایج باید با احتیاط تفسیر شوند.

محققان اذعان می‌کنند که شواهد موجود عمدتاً مشاهده‌ای و با کیفیت پایین هستند و تأکید می‌کنند که شواهد مربوط به ارتباط بین مصرف قند رژیمی و سرطان محدود است، اما تحقیقات بیشتر را ایجاب می‌کند.

با این وجود، آنها می گویند این یافته ها، همراه با WHO، صندوق جهانی تحقیقات سرطان و راهنمای موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان، کاهش مصرف قندهای آزاد یا قندهای افزوده شده را به کمتر از 25 گرم در روز (تقریبا شش قاشق چای خوری در روز) و نوشیدنی های شیرین شده با شکر به کمتر از یک وعده در هفته (تقریباً 200-355 میلی لیتر در هفته) و محدود کردن مصرف را پیشنهاد می کند.

آنها اضافه می کنند که برای تغییر الگوهای مصرف شکر، به ویژه برای کودکان و نوجوانان، ترکیبی از آموزش بهداشت عمومی و سیاست های گسترده در سراسر جهان نیز ضروری است.

متن کامل این مقاله در مجله News Medical منتشر شده است.

مترجم: فتانه حق پرست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا