ویتامین E در کنترل متابولیسم هورمون هاچه نقشی دارد؟

یک کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی گفت: ویتامین E نام کلی برای مجموعه­ ترکیباتی است که در بافت­ های گیاهی و حیوانی یافت می­ شود، هر چند که همه خواص این ماده به «توکوفرول» موجود در آن خلاصه نمی­ شود، اما خاصیت آنتی اکسیدان این ماده به طور مستقیم به فعالیت بیولوژیکی دی آلفا توکوفرول باز می­ گردد.

به گزارش سیناپرس فارس، زهره فیروزی گفت: علوفه­ ها، یونجه، شبدر و برگ­های سبز اغلب دارای مقدار بالایی از ویتامین E است.؛ همچنین دانه ­های روغنی خام مقدار بالایی از این ماده را دارا هستند، در حالی که میزان این ویتامین در دانه های روغن کشی شده ناچیز است.

فیروزی افزود، میزان رطوبت هوا و همچنین میزان زمان نگهداری در کارایی ویتامین E موثر است. اغلب گیاهان و غلاتی که به مدت طولانی به صورت سیلو نگهداری می­شود، از میزان ویتامین E موثر آنها کاسته می­شود.

نقش ­های فیزیولوژیک ویتامین E

این کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی ادامه داد، ویتامین E خاصیت ضد مسمومیت در متابولیسم سلول­ها داشته، از فعالیت عوامل سمی جلوگیری می­ کند و همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.

زهره فیروزی گفت: بر طبق مطالعاتی که صورت گرفته است، ارتباط نزدیکی بین سلنیم و کارکرد ویتامین E وجود دارد؛ در حالی که ویتامین E از اکسیداسیون دیواره های سلول­ها جلوگیری می کند، سلنیوم باعث می­شود تا سوپراکسیدها دچار تغییر ماهیت شده و کارایی خود را از دست بدهد.

این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص اثرات ویتامین E به موارد ذیل اشاره کرد:

  • کنترل متابولیسم هورمون­ها از طریق لوب داخلی غده هیپوفیز
  • ثبات غشای سلول­ها به ویژه در بافت قلب و عضلات اسکلتی
  • گسترش و کنترل فعالیت تخمدان ­ها
  • تحریک تولید آنتی بادی ها در بدن و افزایش مقاومت نسبت به بیماری­ ها
  • آماده سازی بدن برای بارداری

گزارش: فتانه حق پرست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا