توصیه مصرف گوشت ماهی را جدی بگیرید

یک کارشناس ارشد تغذیه گفت: ماهی و آبزیان منبع خوبی از پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا و حاوی امگا۳، ویتامین D، آهن، ید، فسفر، سلنیوم بوده و در مقابل، از میزان سدیم و چربی اشباع کمی برخوردار است.همین ویژگی ها سبب شده است ارزش غذایی ماهی افزایش یابد و در سلامت انسان نقش مهمی داشته باشد.

به گزارش سینا پرس فارس، فرناز باغبان گفت: همانطور که می دانیم چربی اشباع سبب افزایش کلسترول، بیماری قلبی عروقی و فشار خون می شود، اما چربی گوشت ماهی بر خلاف گوشت قرمز از نوع غیر اشباع است و همین امر بر سلامت بخش بودن مصرف ماهی در رژیم غذایی می افزاید. همچنین عمده چربی غیر اشباع ماهی از نوع امگا ۳ است. هر فرد روزانه بین یک و یک دهم تا یک و ۶ دهم گرم امگا۳ می تواند مصرف کند که مصرف یک تا دو وعده ماهی در هفته می تواند این نیاز را برآورده سازد.

باغبان افزود، ماهی به علت داشتن چربی غیر اشباع در سلامت عروق، کاهش فشار خون و در پیشگیری از اریتمی های قلبی نقش محافظت کننده را دارد. مصرف ماهی در مقادیر بالا نیز می تواند تری گلیسیرید خون را کاهش دهد.

او ادامه داد، با توجه به نقش امگا۳ در بهبود عملکرد مغز و سلول های بینایی مصرف ماهی و آبزیان از مشکلات سنین سالمندی از جمله ابتلا به آلزایمر و مشکلات بینایی ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولا (AMD) در سالمندان پیشگیری می کند. یکی از فواید مهم ماهی خواص ضد التهابی آن به واسطه وجود امگا ۳ است. این خاصیت در کنار وجود ویتامین D در ماهی سبب پیشگیری از ابتلا به دیابت، افسردگی و بیماری خود ایمنی از جمله MS و آرتریت روماتوئید می شود.

اهمیت مصرف ماهی در بارداری

این کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر افزود، در دوره بارداری و شیردهی نیز مصرف ماهی بسیار ضرورت دارد. امگا۳ موجود در ماهی در این دوران در تکامل سلول های مغز و بینایی جنین بسیار موثر است.

فرناز باغبان خاطرنشان کرد، یکی از منابع غذایی مهم ید، آبزیان هستند که با توجه به محدود بودن منابع غذایی حاوی ید، مصرف این دسته از مواد غذایی در افراد با کمبود ید که مبتلا به گواتر و کم کاری تیروئید هستند، بسیار توصیه می شود.

باغبان گفت، آبزیان همچنین منبع بسیار عالی از فسفر هستند، فسفر ماده مغذی است که همراه با کلسیم در تشکیل استخوان و بهبود رشد ضروری است. پروتئین ماهی نیز نسبت به سایر گوشت ها به راحتی هضم شده و جذب بالایی دارد. با توجه به اهمیت این ماده غذایی در سلامتی، کارشناسان تغذیه توصیه می کنند در هفته دست کم دو بار از خانواده ماهی یا آبزیان مصرف شود که این توصیه در افراد سالمند، مادران باردار، شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد اهمیت بیشتری دارد.

ملاحظات تغذیه ای در مورد مصرف ماهی

فرناز باغبان در پایان اضافه کرد، در کنار تمام خواص آبزیان نوع پخت به حفظ ارزش های غذایی این دسته از ماده غذایی بسیار کمک می کند. طبخ آبزیان به صورت سرخ شده سبب افزایش وزن، بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین مصرف مداوم ماهی دودی نیز احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد در نتیجه توصیه می شود ماهی بیشتر به صورت بخارپز یا با تفت دادن در روغن کم طبخ شود. همچنین برای افزایش ارزش غذایی پیشنهاد می شود در کنار ماهی از انواع سبزی ها استفاده شود.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا