چگونه غذای سالم تر با هزینه کمتر تهیه کنیم
یک کارشناس تغذیه گفت، در جامعه امروز، محله های کوچک و بزرگ میزبان سوپرمارکتها و هایپرمارکتهای رنگارنگ با عناوین تجاری مختلفی شدهاند. اما در بسیاری از موارد، خریداران پس از پرداخت صورتحساب، متوجه خرید غیراصولی خود میشوند.
به گزاترش سینا پرس فارس، راضیه محب پور حقیقی گفت: خریدی که شامل مواد غذایی ناسالم، کم حجم در برابر قیمت، گران قیمت به دلیل بستهبندی خاص و حتی مواد غذایی غیر لازم است. بنابراین توصیه میشود پیش از اقدام به خرید با تهیه لیست مواد غذایی ضروری بر اساس سلامت جسمی خود و خانواده و حتی مهمانانمان و البته بودجه اقتصادی، با آگاهی وارد مراکز عرضه مواد خوراکی شویم.
توصیههایی کاربردی برای یک خرید سلامت محور و اقتصادی
محب پور ادامه داد، مراقب باشیم، بسته بندیهای جذاب و محکم به معنی کیفیت بالاتر ماده غذایی نیست؛ با خرید مواد غذایی دارای مهر استاندارد اما با بسته بندی سادهتر، در خرید خود صرفهجویی کنیم و بهتر است با افرادی که ما را برای خرید مواد غذایی ناسالم تشویق میکنند، به خرید نرویم.
او افزود، فریب تخفیف فروشگاهها را نخوریم، چرا که در بیشتر موارد مربوط به مواد غذایی ناسالم است و اگر صرف هزینه برای خرید مواد غذایی ناسالم مانند نوشابه و تنقلات، موجب کاهش بودجه خرید مواد غذایی سالم مانند لبنیات و میوه شد، به صورت جدی در روش خرید خود تجدیدنظر کنیم!
وی ضمن اشاره به اینکه مواد غذایی سالم و ارزانتر هر فصل یا محل زندگی خود را شناسایی کنیم و سبد غذایی خود را بیشتر بر اساس آنها تکمیل کنیم خاطر نشان کرد، می توان با مشارکت چند خانواده از دوستان و آشنایان خود، میوه و سبزیها را از میادین ترهبار به قیمت عمده خریداری کرده و بین خود تقسیم کنیم.
این کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر ادامه داد، به جای میوههای بزرگ و گرانقیمت، میوههای کوچکتر اما با کیفیت بخریم و با کاشت سبزی در گلدان یا باغچههای خانگی خود، سبزی روزانه و سبزی خانواده خود را با هزینه کمتر تهیه کنیم.
راضیه محب پور افزود، در صورت خرید میوه و سبزی به میزان زیاد، با خشک کردن یا فریز کردن، برای روزهای بیشتری از مواد خریداری شده استفاده کنیم و در مواردی که آلودگی مواد غذایی با شست و شو و پخت، از بین میرود مانند برنج و حبوبات، میتوان با خرید مواد غذایی فلهای با کیفیت، به اقتصاد خانواده خود کمک کنیم.
محب پور ادامه داد، با خرید شیر و لبنیات کمچرب به جای انواع چرب و فرآوری شده، می توانیم ضمن حفظ سلامت جسمی، در هزینه های اقتصادی خانواده نیز صرفه جویی داشته باشیم و برای استفاده از مزایای مغزها و دانههای روغنی، می توان از انواع ارزانتر مانند کنجد، تخمه و مغزهای محلی مانند بنه و بادام کوهی خرید کنیم.
او گفت: تخم مرغ یک ماده غذایی با ارزش غذایی بالا و بسیار مفید است که میتوانیم با دستور پختهای مختلف، آن را به یک غذای پروتئینی جذاب و به صرفه و با مصرف روزانه، تبدیل کنیم همچنین سویا و حبوبات دو پروتئین با کیفیت و ارزانتر است که می تواند در انواع وعده های غذایی در طول هفته، مورد استفاده قرار گیرد.
محب پور در پایان افزود، توجه داشته باشیم اگر سلامت اندیش باشیم، با درآمد کم هم میتوانیم تغذیه سالمی داشته باشیم.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده