سایت نمایشگاهی فارس فرصتی برای دانش بنیان ها

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس یکی از فرصت های نمایشگاه های بین المللی فارس را فرصت جذب سرمایه گذار و حضور دانش‌بنیان‌ها عنوان کرد و خاطرنشان کرد، در همین راستا به تمام دستگاه‌های متولی برای همکاری اعلام کردیم و حتی فرصت حضور رایگان دانش‌بنیان‌ها را فراهم کردیم اما استقبالی از این قضیه نشد چون نگاه کوتاه مدت در بخش مدیریت داریم.

به گزارش سیناپرس فارس، مهندس علی فرهادی طی یک نشست خبری که به مناسب بزرگداشت ایام الله دهه فجر در محل مدیریت نمایشگاه های بین المللی فارس برگزار شد ضمن ارایه گزارش عملکرد یک ساله سایت نمایشگاهی به خبرنگاران گفت: مهمترین برنامه نمایشگاه‌های بین‌المللی در جهت معرفی صنعت کشور در حوزه اقتصاد، تولید و صنعت، برگزاری نمایشگاه با عناوین مختلف است تا به تولید، رونق تجارت و بازاریابی داخلی و خارجی کمکی صورت گیرد.

فرهادی ضمن اشاره به اینکه: در حوزه نمایشگاه مشکلات متعددی طی یک ساله گذشته داشتیم اما با مدیریت می‌توان بخشی از مشکلات را برطرف کرد، افزود، حلقه مفقوده برخی از مشکلات مدیریت صحیح است.

او ادامه داد بررسی و رفع آسیب ها یکی دیگر از اقداماتی است که در آن موفق بوده ایم و توانستیم حداقل رضایت مندی را از مخاطبانمان داشته باشیم و به عنوان مثال، از مکانیزه کردن پارکینگ خودروها در نمایشگاه گفت و افزود: بحث ورود به نمایشگاه و سیستم کنترل ورود و خروج یکی از معضلات اساسی اینجا بوده است که شئونات مردم در آن رعایت نمی‌شود لذا این مسئله را به جد دنبال می‌کنیم تا به یک سیستم الکترونیکی عبور  و مرور دست یابیم.

وی یادآور شد، در نمایشگاه‌ها فرصتی برای تبادل تجربیات تولیدکنندگان و متخصصان نیز فراهم می‌شود که از درون این گفت‌وگوها نیازهای واقعی کشور احصا شده و یک تولید هدفمند شکل می‌گیرد.

افزایش ۳۰۰ درصدی عناوین نمایشگاه

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس ادامه داد: در سال ۹۹ این شرکت به خصوص به دلیل شیوع کرونا زیان ده بود و در آن سال ۲۳ عنوان نمایشگاهی در متراژ ۳۰ هزار متربع برگزار شد و در سال ۱۴۰۰ که ما نمایشگاه را تحویل گرفتیم، با وجود معضل کرونا در سه ماه پایانی سال، ۲۱ عنوان نمایشگاهی با متراژ ۶۵ هزار متر مربع برگزار کردیم یعنی نسبت به سال ۹۹ رشد ۱۱۰ درصدی داشتیم و در سال ۱۴۰۱ نیز تا پایان دی‌ماه ۷۴ عنوان نمایشگاه با متراژ ۱۰۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع یعنی افزایش ۳۰۰ درصدی در عنوان نمایشگاه و افزایش ۸۰ درصدی متراژ نسبت به سال گذشته داشتیم.

مهندس علی فرهادی، دلیل این موفقیت را برنامه‌ریزی و داشتن نگاه و باور استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات موجود عنوان کرد و گفت: همچنین فضا را برای مجریان و تولیدکنندگان فراهم کردیم تا بتوانند از ظرفیت نمایشگاه استفاده کنند. بسیاری از این افراد عنوان می‌کردند که پیش از این اصلاً اجازه ورود به نمایشگاه شیراز را نداشتند و این نمایشگاه انحصاری بوده است و افراد خاص و گروه‌ها سلسله‌وار می‌آمدند.

فرهادی با بیان اینکه همچنین عناوینی که مخاطب اعم از تولیدکننده و بازدیدکننده نداشتند نیز حذف کردیم، افزود: برخی از عنوان نمایشگاهی منطقه‌ای و برخی عمومی است که در هر جای کشور مخاطب دارد لذا عناوین نمایشگاهی را آسیب‌شناسی و اصلاح کردیم.

وی با تصریح اینکه در ۶ ماهه دوم سال جاری هفته‌ای یک نمایشگاه برپا می‌کنیم که کار سختی است اما همت و زحمت و اراده‌ای برای آن به کار بستیم، گفت: امروز به لحاظ کمی و کیفی در بحث نمایشگاهی در اکثر موارد جزو اولین کشوری هستیم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس اظهار کرد: در حوزه صنعت نمایشگاهی شاهد توجه و رشد ویژه‌ای از بعد از انقلاب اسلامی هستیم و دلیل آن این است که متولیان این حوزه و افرادی که سیاستگذار بودند، به آثار این صنعت در دنیا توجه می‌کردند. نقش بی‌بدیل صنعت نمایشگاهی در حوزه تولید و تجارت بین‌الملل باعث شد تا تمام استان‌های کشورمان صاحب یک سایت نمایشگاهی شوند و این دیدگاه درست بوده است.

فرهادی با بیان اینکه مهم‌ترین رسالت ما به عنوان یک تشکیلات اقتصادی فعالیت در این حوزه است، گفت: کار اقتصادی و کمک به تولید و تجارت کشور از دیگر رسالت نمایشگاه‌هاست و در همین مسیر به موازات تلاش برای تحقق این هدف در بخش ملی طبیعتاً باید افق اصلی ما تجارت خارجی باشد زیرا زمانی می‌توانیم ادعای یک کشور توسعه یافته داشته باشیم که در بازارهای جهانی بتوانیم سهم خود را از طریق تولید کالاهای با کیفیت و استاندارد در تراز جهانی به دست آوریم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس اضافه کرد: نقشی که داشتیم این بود که بتوانیم شرکت‌های تولید خارجی را دعوت کرده و جذب کنیم تا دستاوردهای ایران را ببینند بلکه تفاهم‌نامه‌هایی با تولیدکنندگان ما امضا شود و سفارش‌هایی برای صنعتگران بگیریم و بتوانیم محصولات خود را عرضه کنیم.

وی با تأکید بر اینکه به دنبال منافع ملی هستیم، گفت: یکی از مراکز نشاط انگیز برای جامعه هدف، نمایشگاه‌هاست که در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی در این نمایشگاه کار می شود لذا دستگاه‌ها می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

انتقاد از عدم استقبال دانش‌بنیان‌ها

فرهادی همچنین یکی از بهترین فرصت‌های نمایشگاه‌ها را فرصت جذب سرمایه‌گذار و حضور دانش‌بنیان‌ها عنوان کرد و افزود: در همین راستا به تمام دستگاه‌های متولی برای همکاری اعلام کردیم و حتی فرصت حضور رایگان دانش‌بنیان‌ها را فراهم کردیم اما استقبالی از این قضیه نشد چون نگاه کوتاه مدت در بخش مدیریت داریم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس همچنین رسالت دیگر نمایشگاه‌ها را رسالت فرهنگی و اجتماعی در ابعاد حاکمیتی و مباحث عمومی عنوان کرد و گفت: البته با قله این رسالت فاصله داریم چون ابزار و حمایت لازم نداریم اما سعی کردیم به شکل‌های مختلف و در مناسبت‌ها و جشن‌های مختلف آن را داشته باشیم اما همه این‌ها یک طرفه است و گروه‌های متقابل پای کار نیستند و کمک نمی‌کنند و هیچ‌جا قدم حامیانه برای ما برنداشته‌اند به جز حمایت معنوی استاندار و معاونان ایشان.

وی یادآور شد: از شهرداری درخواست کردیم تا برای تسهیل بازدید عموم مردم از نمایشگاه‌ها اتوبوس‌های ویژه شهری برای نمایشگاه‌هایی که برپا می‌شوند، در نظر گرفته شود که شهرداری نیز قول همکاری در این زمینه داده است.

فرهادی در بخش پایانی سخنان خود از برپایی جشن بزرگ سالروز ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر در سایت نمایشگاهی شیراز خبر داد و گفت: این مراسم در ساعت ۱۸ روز جمعه با همکاری سپاه محمد رسول‌الله(ص) شیراز برگزار خواهد شد.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا