ثبت نخستین گزارش هواشناسی در مریخ

مطالعات دانشمندان ستاره شناس نشان می دهد: آب و هوای مریخ غیرقابل پیش بینی و متلاطم است. پس از ماه‌ها پرسه زدن در سطح سیاره سرخ، ناسا می‌گوید که مریخ نورد استقامت Perseverance از ابزارهای موجود برای ایجاد اولین گزارش آب ‌و هوای مریخ استفاده کرده است.

به گزارش سیناپرس، مریخ نورد استقامت در طول ماموریت خود توانست نخستین گزارش جامع آب و هوایی مریخ را ارائه کرده و میانگین دمایی را در دهانه Jezero بررسی و ثبت کند. این گزارش اطلاعات ارزشمندی در رابطه با چگونگی زندگی روی مریخ به دانشمندان ارائه می کند.

برای ایجاد این گزارش آب و هوای جدید، مریخ نورد استقامت از پنج حسگر به اندازه دکمه استفاده کرد که بخشی از تحلیلگر دینامیک محیطی مریخ  MEDA  است که روی این مریخ نورد نصب شده است. این حسگرها اطلاعات مختلفی را در مورد محیط مریخ دریافت می کنند که به استقامت اجازه داده است اولین گزارش آب و هوای مریخ را ایجاد کند.

بر اساس این گزارش، دهانه Jezero دمای متوسط ​​منفی ۵۵  درجه سانتیگراد را مشاهده می کند. اگرچه این دما می تواند بین شب و روز متفاوت باشد. یکی از محققان می گوید که جو مریخ بسته به دوره های روز خورشیدی، بسته به چرخه روزانه تابش خورشید و میزان غبار موجود در ابرها، نوسان می کند.

محققان در اوایل این ماه مطالعه ‌ای را درباره این یافته ‌ها، از جمله گزارش جدید آب و هوای مریخ، در مجله تخصصی  Nature Geoscience منتشر کردند. در این گزارش، آنها چگونگی محاسبه و جمع ‌آوری داده‌های مورد نیاز برای تولید گزارش و همچنین نحوه نوسان دما و دلیل آن را تجزیه و تحلیل می ‌کنند.

گفتنی است، استقامت در چند ماه گذشته مشغول جمع آوری نمونه هایی از خاک و سنگ های مریخ بوده و ناسا قصد دارد طی چند سال آینده یک ماموریت بازیابی نمونه مریخ را تکمیل کند و دانشمندان امیدوارند اطلاعات بیشتری در مورد سیاره سرخ که ما هنوز نمی دانیم فاش کنند. به گزارش سیناپرس،با این حال، داشتن گزارش دقیق آب و هوای مریخ می تواند به ما کمک کند تا درباره جو این سیاره بیشتر بدانیم.

سرپرست تیم استقامت در ناسا در رابطه با گزارش جدید این مریخ نورد می گوید:‌ با انجام این کار، ما می ‌توانیم در مورد چگونگی تأثیر این تغییرات جوی بر سطح سیاره بیشتر بیاموزیم. این اطلاعات می ‌تواند به زمانی که ماموریت سرنشین ‌دار ناسا به مریخ در دهه ۲۰۳۰ انجام می‌شود، بسیار کمک کند.

مترجم: نیروانا محمدحسینی

منبع: bgr

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا