کشف پروتئینی که دنبال ژن رمزگذاری بود
محققان دانشگاه علوم و بهداشت اورگان یک مولکول کلیدی را کشف کردهاند که به درک و درمان بیماریهای عصبی مانند صرع و اوتیسم کمک میکند.
به گزارش سیناپرس فارس، محققان دانشگاه علوم و بهداشت اورگان یک پروتئین رمزگذاری شده ژنی را کشف کردهاند که مدتهاست به دنبال آن بودهاند که به مغز اجازه میدهد تعدادی سیگنال را در سیناپسها یا شکافهای بین نورونها برقرار کند.
اسکایلر جکمن، دستیار دانشمند در موسسه OHSU Volum، گفت: زمانی که سلول های مغز فعال هستند، انتقال دهنده های عصبی را برای برقراری ارتباط با همسایگان خود آزاد می کنند. اگر سلولی بسیار فعال باشد، میتواند منبع انتقالدهندههای عصبی خود را تمام کند، که میتواند باعث اختلال در ارتباطات و اختلال در عملکرد مغز شود، معلوم شد که سلولها حالت تقویتی دارند که منبع انتقالدهندههای عصبی آنها را دوباره پر میکند، اما تا به حال، ما مولکولی که مسئول آن است را نمیدانستیم. ما متوجه شدیم که SYT3 مستقیماً مسئول افزایش انتقال دهنده عصبی است. این به ما بینش جدیدی در مورد اینکه چگونه مغزها می توانند تجزیه شوند و اطلاعات را به درستی پردازش نکنند، به ما می دهد.
دانشمندان موشهای ناک اوت را ایجاد کردند که فاقد ژن SYT3 بودند. آنها دریافتند که برخلاف موشهای کنترلی که این ژن را داشتند، آن موشها فاقد سطح قویتری از انتقال سیناپسی بودند.
دکتر دنیس جکمن، محقق فوق دکترا در آزمایشگاه جکمن، نویسنده ارشد این مقاله، می گوید: «عدم تعادل در انتشار انتقال دهنده های عصبی، علل زمینه ای بسیاری از اختلالات عصبی است. او گفت که در آینده، “درک این سوئیچ های مولکولی مانند SYT3 گامی حیاتی برای ما برای مبارزه با این بیماری ها است.”
آزمایشگاه جکمن در مطالعه انتقال سیناپسی تخصص دارد. مغز انسان شامل صدها تریلیون سیناپس است. کشف مولکول هایی که این ساختارهای تخصصی را با خواص منحصر به فرد خود می بخشند برای درک عملکرد مغز و اختلالات عصبی ضروری است.
جکمن میگوید: «انتقال سیناپسی برای حس کردن محیط اطراف، تصمیمگیری و تقریباً هر ویژگی دیگر دنیای درونی ما ضروری است.
مترجم: فتانه حق پرست
منبع: scitechdaily