کاهش سن ابتلا به سرطان روده بزرگ در آمریکا

تاکنون تصور می شد که سرطان روده بزرگ بیشتر در افراد بالای 50 سال بروز می کند؛ ولی مطالعات جدید نشان می دهد سن ابتلا به این بیماری طی دهه اخیرکاهش یافته است و افراد جوان نیز باید پیوسته غربالگری شوند. غربالگری سرطان روده بزرگ نه تنها قادر به تشخیص بیماریست؛ بلکه از از وقوع آن نیز پیشگیری می کند.
مهمترین روش غربالگری سرطان روده بزرگ کولونوسکوپی است. در این روش یک لوله بلند که در سر آن یک لامپ و دوربین کوچک تعبیه شده است، وارد روده شده و پزشک را قادر به بررسی تمام بافت روده می کند. در صورت وجود پلیپ، مقداری از آن نمونه برداری شده و برای آزمایش های بیشتر به آزمایشگاه ارسال می شود. آزمایش خون و مدفوع دو روش غیر تهاجمی دیگر برای تشخیص سرطان هستند.
عوامل متعددی از جمله عدم تحرک، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ) نقش دارد
روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک و ضایعات غذا خارج می شوند و ضایعات آماده دفع می شوند. سرطان روده بزرگ از رشد غیر قابل کنترل سلول ها ناشی می شود. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپ های آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل می شوند. ممکن است این پولیپ ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلول های سرطانی می توانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.
*** مهمترین علایم سرطان روده بزرگ 
مراحل اولیه معمولا بدون علامت است؛ بنابراین غربالگری هر شش ماه یک بار توصیه می شود. برخی از مهمترین علایم هشدار دهنده بیماری عبارتند از: 
-تغییر در اجابت مزاج و اسهال یا یبوست مداوم 
-احساس عدم تخلیه کامل مدفوع 
-نازک شدن قطر مدفوع 
-مشاهده خون در مدفوع 
-سندرم روده تحریک پذیر 
-شکم درد و نفخ مداوم 
-خستگی مزمن 
-کاهش اشتها 
-کاهش وزن 
-احساس درد در ناحیه شکم 
-کم خونی 
*** دلایل سرطان روده بزرگ 
-وجود پولیپ در روده که معمولا اولین مرحله شکل گیری سرطان است. 
-جهش ژنتیکی 
-اضافه وزن 
-استعمال دخانیات 
-کم تحرکی 
-مصرف الکل 
-غذاهای پرچرب و پرکالری 
-مصرف افراطی گوشت قرمز 
-ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، اختلال هورمون رشد (آکرومگالی) و بیماری کرون 
سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آمریکاست. بر اساس گزارش موسسه ملی سرطان، در سال 2015 میلادی حدود 132 هزار نفر در آمریکا به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند.

 

منبع:ایرنا

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا