تأثیر ارتباط عاطفی دوقلوها در طول عمر بیشتر
دنیای دوقلوها و چندقلوها همیشه جذاب و همراه با یافته های جدید بوده است. در تازه ترین مطالعه در این حوزه مشخص شده که دوقلوها به دلیل ارتباطات بیشتری که با یکدیگر دارند از متوسط عمر بالاتری بهره می برند.
دو دانشمند از دانشگاه واشنگتن در سیاتل به بررسی دقیق این موضوع پرداخته اند. آنها داده های مربوط به دوقلوهای به دنیا آمده در حد فاصل سالهای 1870 تا 1900 را مورد مطالعه موشکافانه قرار داده و به نتایج چشمگیری دست یافته اند.
دانشمندان با مقایسه سرنوشت این دوقلوها و جمعیت مردم عادی همان مناطق در همان دوران متوجه پدیده ای موسوم به «اثر محافظتی دوقلویی» شده اند. بر این اساس می توان گفت دوقلوها شانس زیادی برای رسیدن به سنین بالاتر و عبور از مرز 60 سالگی دارند.
نسبت زنان دوقلویی که وارد دهه ششم زندگی شان می شوند در مقایسه با سایر زنان عادی تا 10 درصد بیشتر است
این مطالعه نشان می دهد که تا پیش از این مرز سنی، احتمال بسیار کمی وجود دارد که دوقلوها به دلایل نامشخص از دنیا بروند. با این حال در سالهای بعد فاکتورهای ژنتیکی نقش مهمتری پیدا می کنند به طوریکه در زنده ماندن یا مرگ دوقلوها در هر سنی نقش اساسی را ایفا می کنند.
جزئیات این مطالعه جالب توجه گویای اثرگذار بودن اثر محافظتی دوقلویی است. بر این اساس می توان گفت نسبت زنان دوقلویی که وارد دهه ششم زندگی شان می شوند در مقایسه با سایر زنان عادی تا 10 درصد بیشتر است.
دانشمندان عقیده دارند که این اثر محافظتی و طول عمر بیشتری که در پی آن پدیدار می شود به واسطه ارتباطات نزدیکی است که میان دوقلوها وجود دارد زیرا در بین این دسته از افراد کمکهای عاطفی یا مادی رنگ و بوی بیشتری دارد.
منبع:newscientist
مترجم:مهدی پیرگزی
No tags for this post.