جشنواره فیلم سبز سزاوار توقف 10ساله نبود
حسن غفاری روز دوشنبه در جشنواره فیلم سبز در گفت وگو با ایرنا با اشاره به لزوم توجه بیشتر به فیلم و عکس دیگر آثار هنری در ترویج فرهنگ زیست محیطی افزود: جشنواره فیلم سبز باید ویترین فرهنگی تاثیرات اجتماعی از بالا به پایین را در جامعه ایجاد کند ، زیرا منافع همه امروزی ها و آینده ها در شرایط زیست محیطی نهفته است .
جشنواره بین المللی فیلم سبز ایران طی چهار دوره در سالهای 1377، 1379، 1381 و 1384 برگزار شد که پس از آن این جشنواره دچار وقفهای 10 ساله شد و سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1393تصمیم به احیاء این جشنواره به عنوان یک اقدام فرهنگی قابل توجه در زمینه حفاظت محیط زیست گرفت.
غفاری با اشاره به چالش رعایت عدالت اجتماعی از حیث دارا بودن هوای سالم، زمین پاک و آسمان آبی گفت: دعوت از قشرهای اثرگذار جامعه شامل تریبون داران ، سیاسیون و سخن گویان در قالب جشنواره فیلم سبز به پرباری این جشنواره کمک خواهد کرد.
این هنرمند عکاس تصریح کرد: جشنواره فیلم سبز اگر قرار است در حد شعار فرهنگی بماند و نتواند با رویکرد اصلاح گرانه افکار در فرهنگ ، اقتصاد و سیاست نفوذ کند راه به جایی نمی برد، و زود زرد و پژمرده می شود.
غفاری افزود: اگر قرار است این جشنواره عملکرد اصلاحاتی در میان مردم داشته باشد، آن هم برای مردمی که همیشه در زیر سایه دولت ها و تصمیم های آنها هستند، اصلاح نمی شوند تا زمانی که دولت ها و دولتمردان در این زمینه اصلاح پذیر نباشد.
عضو هیات مدیره انجمن عکاسان ایران با اشاره به دستاوردهای ناشی از پیشرفت سریع تکنولوژی در حوزه گردش سریع اطلاعات ،گفت: فن آوری اطلاعات در این شرایط فرصت فرهنگ سازی بویژه در حوزه ترویج فرهنگ زیست محیطی را به صورت فراگیر فراهم کرده است.
داور ملی جشنواره های عکاسی بیان کرد: گردش سریع اطلاعات در فضای مجازی،انتقال پیام از طریق هنر بویژه هنر عکاسی ظرفیت خوبی را برای فرهنگ سازی در جامعه بوجود آورده است.
این عکاس و داور جشنواره های عکس ملی و منطقه ای به جایگاه ارزنده عکس در انتقال پیام به مخاطب اشاره کرد و گفت: زبان تصویر به عنوان زبان فرا وطنی ، فراگیر و مشترک برای همه آحاد جامعه، اثرگذاری کم نظیری را در خود نهفته و برجسته سازی کرده است.
وی عکاسی را حرفه ای ظریف و اثر آن را پرمخاطب دانست و افزود: انتقال سریع آسان پیام از طریق تصویر به مخاطب رویکرد برنامه ریزی برای متصدیان حوزه های منابع طبیعی و محیط زیست را دوچندان کرده است .
وی قدرت بالای بازگویی ، شفاف سازی و خوانش خیلی سریع عکس به عنوان یکی از مهمترین ارکان و ابزار اطلاع رسانی شرایط متفاوتی را برای دنیای عکاسی ایجاد کرده است و بهره گیری از این ظرفیت برای حفظ طبیعت ومحیط زیست به برنامه ریزی بهتر نیاز دارد.
وی اظهارکرد: جان زمین دست ما انسانهاست، زمینی که در آن راه می رویم، تفریح می کنیم، نفس می کشیم، می خوابیم ، به امید آینده از گذشته سخن می گوییم و دوست داشتن هایمان را در آن تقسیم می کنیم .
غفاری زمین را میراث مشترک بشری دانست و افزود: زمین مال ماست، هر کجا که باشیم ، سالم ماندن زمین یاد آوری می خواهد که زبان عکس و تصویر بهترین و عامه فهم ترین هاست.
این عکاس برترکهگیلویه وبویراحمدی معتقد است: عموم مردم از عکاسی برای نشان دادن زیبایی های طبیعت و بازگویی سفرهایشان استفاده می کنند،اما الان زمان آن رسیده که با عکاسی و انتشار عکس های تولید شده با موضوع تخریب طبیعت و محیط زیست در فضاهای شهری ، روستایی و طبیعت یادآور تاثیرات عمومی شوم و یادآور این شعار باشیم که همه ما یک زمین داریم و برای حفظ آن من و تو ما شویم .
وی گفت: ضرورت ملی و بین المللی حفظ محیط زیست و بهره گیری از فضای مجازی به عنوان یک کانال فراگیر ارتباطی تهیه گزارش های تصویری و فیلم کوتاه برای جلوگیری از تخریب بیش از پیش طبیعت ومحیط زیست وظیفه سنگینی را متوجه فعالان عرصه عکاسی و هنر کرده است.
* همکاری بین بخشی لازمه حفظ محیط زیست
موسس انجمن عکاسان میراث فرهنگی به لزوم همکاری دستگاه های متصدی و بهره برداری در حوزه منابع ملی از جمله محیط زیست، منابع طبیعی و گردشگری اشاره کرد و افزود: برگزاری نشست های هم اندیشی این نوع دستگاه ها و اقدام های عملیاتی آنها راهگشاری جلوگیری بیش از پیش تخریب طبیعت و محیط زیست است.
وی گفت: جلوگیری از ساخت وسازهای کنار برخی مناطق حفاظت شده ، منع بهره برداری گیاهان دارویی وخوراکی و منع شدن از ایجاد راههای آسفالت که مردم را تا عمق طبیعت هدایت می کند، به بازنگری و هم اندیشی این نوع دستگاه ها نیاز دارد.
پنجمین جشنواره فیلم سبز با اکرام 250فیلم و انیمیشن زیست محیطی به مدت یک هفته از 24اردیبهشت در سالن سینمای اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد در حال برگزاری است.