ساخت نانوموتوری كه وارد سلول زنده می شود

محققان دانشگاه كمبریج كه این نانوموتور را ساخته اند، می گویند: این موتور كه انرژی خود را از نور تامین می كند، می تواند پایه و اساس ساخت ماشین آلات نانویی در آینده باشد كه می توانند در آب حركت كنند، محیط اطراف خود را حس كنند و یا حتی برای مبارزه با بیماری وارد سلول های زنده شوند.
نمونه اولیه این موتور از ذرات كوچك و باردار طلا ساخته شده است كه این ذرات به واسطه پلیمرهای واكنش دهنده در برابر دما، به صورت ژل متصل شده اند.
زمانی كه این موتور نانویی توسط یك لیزر تا یك دمای خاص حرارت می بیند، مقدار زیادی انرژی الاستیك را در كسری از ثانیه ذخیره می كند؛ زیرا پوشش های پلیمری تمام آب را از ژل خارج كرده و متلاشی می شوند. این تاثیر باعث می شود كه ذرات طلا به صورت خوشه های تنگ به یكدیگر بچسبند.
اما زمانی كه این موتور سرد می شود، پلیمرها آب را جذب كرده و منبسط می شوند و نانوذرات طلا مانند فنر با قدرت و با سرعت از هم جدا می شوند. 
محققان با یادآوری اینكه نور می تواند باعث گرمای آب شده و انرژی موتورهای بخار را تامین كند، افزودند: اكنون می توانیم از نور برای تامین انرژی یك موتور پیستونی در مقیاس نانو استفاده كنیم.
ساخت ماشین آلات نانویی از دیرباز، رویای دانشمندان و مردم بوده است اما با توجه به یافت نشدن راه های انرژی بخشی برای آنها، این ایده همچنان در افسانه های علمی باقی مانده اند. 
اما روش جدید ابداعی محققان كمبریج فوق العاده ساده است و می تواند تا حد زیادی سریع باشد و نیروی زیادی اعمال كند.
به گفته محققان، این موتورها همچنین زیست سازگار هستند، ساخت آنها مقرون به صرفه بوده ، سریع واكنش می دهند و انرژی كمی مصرف می كنند.
محققان نام این موتورها را 'ANTs' و یا 'برانگیزنده مبدل های نانویی' گذاشته اند زیرا این موتورها مانند مورچه های واقعی نیروهای زیادی نسبت به وزن خود تولید می كنند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، اكنون چالشی كه محققان با آن روبرو هستند، چگونگی كنترل نیروی این موتورها برای كاربست در ماشین آلات نانویی است.
نتایج این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا