استرس کاری ؛ آفت سلامت کارکنان
یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد انتظار عملکرد بهتر در کارمندان سالم و کارمندان آسیب پذیر و حتی جنبه های انگیزشی برای نیرو های آسیب پذیر ممکن است نتیجه ای معکوس در بر داشته باشد .
مدیران با نگرشی تحول گونه باید در کنار نقش رهبری در سازمان مربوطه ، رفتارهای بهداشتی روانی کارمندان خود را نیز مد نظر قرار داده و سلامت نیرو های خود را در کنار تشویق ها و مسائل انگیزشی در نظر داشته باشند و به طور کلی در تبیین چشم انداز سازمان ، رفاه و سلامت نیروها نیز از اهمیت شایانی بر خوردار است .
کارینا نیلسن ، استاد روانشناسی دانشگاه آنجلیا در این خصوص اظهار داشت که کارمند آسیب پذیر در مقابل تشویق مدیران به چشم پوشی از عیان کردن بیماری خود اقدام کرده و اثرات آن به افزایش خطر ابتلا به بیماری در دراز مدت می انجامد .
این مطالعات به طور خاص بر روابط مدیران تحول گرا و نرخ بیماری در کارمندان تحت نظر آن ها استوار بوده و پژوهشگران دریافتند تشویق نیرو ها به فعالیت بیشتر و کارایی فراتر از توان آن ها باعث تشدید بیماری در افراد خواهد شد. پژوهش های فوق در کشور دانمارک و به مدت سه سال با تمرکز بر کارمندان اداره پست و رابطه آن ها با مدیران مربوطه صورت گرفت . در این آزمایش 155 شرکت کننده در قالب 22 گروه کاری مورد بررسی سالانه قرار گرفتند و در پایان مشخص شد تشویق های کوتاه مدت در کارمندان آسیب پذیر به همراه حضور مداوم در محل کار ، سلامت آن ها را در معرض خطر قرار می دهد و نیاز افراد فوق به استراحت و عدم بازیابی جسمانی در آن ها به علت فشار کاری می تواند به افزایش بیماری های روحی و جسمی منجر شود .
در پایان کوین دانیلز ، استاد مدیریت رفتار سازمانی در کالج نوریچ اظهار داشت که مدیران با نگرشی تحول گونه باید در کنار نقش رهبری در سازمان مربوطه ، رفتارهای بهداشتی روانی کارمندان خود را نیز مد نظر قرار داده و سلامت نیرو های خود را در کنار تشویق ها و مسائل انگیزشی در نظر داشته باشند و به طور کلی در تبیین چشم انداز سازمان ، رفاه و سلامت نیروها نیز از اهمیت شایانی بر خوردار است .
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره نشریه تخصصی کار و استرس Work& Stress به چاپ رسیده ودر اختیار علاقه مندان قرار گرفته است .
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.