حفاظت و حراست محيط زيست يك تكليف عقلاني و شرعي است
حجتالاسلام و المسلمين سيد محمد حسن ابوترابيفرد روز چهارشنبه در كنفرانس ملي حفاظت محيط زيست كه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، گفت: آلوده كردن محيط زيست از جمله آب و خاك گناه و معصيت است و ايستادگي در مقابل معضلات محيط زيست يك رسالت الهي و انساني است.
وي بر لزوم برنامهريزي مناسب براي كنترل آسيبهاي محيط زيست تاكيد كرد و گفت: براي كنترل آسيبهاي محيط زيست نياز به عزم جدي داشته تا در كوتاهترين مدت زمان ممكن به مديريت صحيح محيط زيست دست يابيم.
وي با اشاره به اين كه سرمايه طبيعي و منابع آب و خاك را بايد حراست كنيم، اظهار كرد: متاسفانه در اين حوزه با اهداف و آرمانها فاصله معناداري داريم.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: گام اول را بايد مسئولان در اين حوزه بردارند. مسئولان كشور بايد يكي از مهمترين اهدافشان حفظ اين سرمايه گرانبهاي كشور باشد.
ابوترابيفرد ادامه داد: ما به سهولت اين سرمايه گرانبها را در معرض خطر و آسيب قرار ميدهيم و اميدوارم به طور جدي به اين سرمايه گرانبها اهتمام جدي داشت تا بتوانيم از آن بهره مفيد ببريم.
وي در بخش ديگري از سخنانش به حفاظت و حراست از محيط زيست در آموزههاي ديني اشاره كرد و گفت: قرآن كريم الگوي شهرسازي مناسب را معرفي كرده است.
وي گفت: بر اساس اين آموزه محيط زيست منابع آب و خاك، گياهان و درختان بايد شهرها را احاطه كنند.
وي با اشاره به اين كه محيط زيست در بسياري از كشورها قرباني رشد اقتصادي ناسالم و ناپايدار شده است، گفت: متاسفانه دنياي غرب براي رشد اقتصادي خود محيط زيست قارههاي آفريقا و آسيا را مصادره كرده و به آنها آسيب زده است.
وي به فعاليتهاي ارزشمند جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: جهاد دانشگاهي نماد پيوند دانش و دين است.
وي اين مجموعه را يكي از سرمايههاي ارزشمند نظام اسلامي دانست و گفت: جهاد دانشگاهي برآمده حداكثر ايمان و دانش است كه اين دو موضوع با هم گره خوردهاند.