گزارش ویدیویی از روش ریزهمگرایی گرانشی ناسا
سازمان ناسا به عنوان بخشی از ماموریت های K2 تلسکوپ کپلر به دنبال جستجو برای سیارات فراخورشیدی است. این ماموریت برای تلسکوپ یاد شده تلاش قابل توجهی محسوب می شود زیرا چندین سال قبل نقص فنی ناحیه چرخ های کنترلی این دستگاه موجب کنار گذاری آن شده بود.
ستاره شناسان احتمال می دهند که تعداد سیاره های آزاد برد در کهکشان راه شیری بیشتر از ستاره های آن باشد اما کشف آنها آسان نیست زیرا آنها معمولا مانند سیاره های مدار دار جلو نور ستارگان را نمی گیرند.
هم اکنون این آژانس فضایی در پی آن است که از این دستگاه برای مشاهده میلیون ها ستاره موجود در کهکشان راه شیری به منظور کشف سیارات فراخورشیدی بدون ستاره استفاده کند.
ستاره شناسان احتمال می دهند که تعداد سیاره های آزاد برد در کهکشان راه شیری بیشتر از ستاره های آن باشد اما کشف آنها آسان نیست زیرا آنها معمولا مانند سیاره های مدار دار جلو نور ستارگان را نمی گیرند. محققان به منظور کشف این سیاره ها از پدیده ای تحت عنوان ریزهمگرایی گرانشی استفاده می کنند. جاذبه یک سیاره در حال گذار موجب می شود تا نور یک ستاره کشیده شود و ستاره یاد شده به مدت چند روز روشن تر به نظر برسد. میزان انحراف یا روشنی ایجاد شده توسط سیارات یاد شده کم است با این حال تلسکوپ کوپر توانایی بازشناسی آنها را دارد.
ترجمه: آناهیتا عیوض خانی
منبع: Engadget
No tags for this post.