کشف ارتباط بین سرطان و بیماری قلبی

بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان و به ویژه ایالات متحده به شمار می‌رود. درمان این بیماری با نرخ یک مورد مرگ از هر چهار مورد در سال، یکی از اهداف اصلی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) است.

ارتباط بین رشد سلولهای عضله قلب و سلولهای سرطانی نشان می‌دهد که احتمال دارد داروهای موجود برای درمان سرطان، به کسانی که سلولهای قلب آنها بزرگ شده و در نتیجه احتمال بروز حمله قلبی و سکته در آنها زیاد است کمک کند.

پژوهشگران با بررسی مولکولی عملکرد آنزیمهایی که در تحریک سلولهای سرطانی نقش دارند دریافتند که مهار این آنزیم‌ها می‌تواند سبب کاهش سرعت بزرگ شدن عضلات قلب شود. این یافته‌ها نشان می‌دهد داروهایی که سبب مهار این آنزیم‌ها در سرطان می‌شود، ممکن است در درمان رشد بیش از حد عضلات قلب نیز موثر باشند.

به منظور این مطالعه، محققان با انجام آزمایشات بالینی و سرکوب آنزیم نامبرده از طریق داروهای مهار کننده روی موشهایی که عضلات قلب آنها بزرگ شده بود تلاش کردند تا رشد سلولهای سرطانی را متوقف کنند. نتایج به دست آمده نشان داد که رشد عضلات قلب در این موشها به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

یکی از دلایل بزرگ شدن سلولهای عضلات قلب فشار خون بالا است. فشار خون بالا، سبب می‌شود تا قلب سخت‌تر کار کند، در نتیجه سلولهای آن بزرگ شده و دیواره قلب ضخیم می‌شود. این بیماری که به عنوان هایپرتروفی قلب (hypertrophy) موسوم است، اگر متوقف نشود به نارسایی قلبی منجر می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به تنگی نفس، خستگی، غش و درد در قفسه سینه اشاره کرد.

در برخی از سلولها، اختلال در مسیر مولکولی می‌تواند منجر به سرطان شود، در حالیکه اختلال در همان مسیر در سلولهای قلبی به نارسایی قلبی منجر می‌شود. بنابراین، می‌توان گفت نقاط مشترک جالبی بین سرطان و بیماری قلبی وجود دارد.

محققان با تمرکز بر تغییرات DNA در بیماری‌های قلبی، نشان دادند که ممکن است ایجاد اختلال در فرآیندهای شناخته شده در سرطان، در درمان بیماری‌های قلبی نیز موثر باشد.

آنزیمهایی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفته‌اند تحت عنوان هیستون داستیلاز کلاس 1 هستند که به تنظیم تکرار و بازسازی DNA کمک می‌کنند. این آنزیم‌ها می‌توانند سلولهای سرطانی را تحریک کنند. داروهایی که توانایی این آنزیم‌ها را مهار می‌کنند، می‌توانند سرعت رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهند.

دانشمندان امیدوارند یافته‌های این مطالعه بتواند در درمان بیماری‌های قلبی و کاهش مرگ و میر ناشی از آن موثر باشد.

ترجمه: صالح سپهری فر

منبع: medicalxpress

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا