مردم روغن جامد را کنار بگذارند

دکتر رسول دیناروند بعدازظهر شنبه در نشست خبری به تشریح وضعیت سلامت فرآورده های غذایی پرداخت و گفت: امسال سال پایانی اجرای برنامه های وزارت بهداشت در چارچوب طرح تحول نظام سلامت است و باید هر آنچه را که تاکنون اجرا شده به نتیجه برسد.

وی با تاکید بر اینکه نگاه سازمان غذا و دارو بر همین نهضت قرار دارد، تصریح کرد: تلاش های ۲.۵ سال گذشته در حوزه غذا و دارو می بایست در سال ۹۵ به صورت کامل اجرایی و تکمیل شود.

وی به سه برنامه مهم سازمان غذا و دارو در سالجاری اشاره کرد و گفت: چراغ راهنمای تغذیه که قول داده بودیم روی همه فرآورده های غذایی درج شود همچنین اجرای سیاست های سلامت محور در جهت کاهش نمک و شکر در فرآورده های غذایی و ایجاد پرتال سازمان غذا و دارو برای مبارزه با کالهای قاچاق و شفاف سازی فرایندها و دستیابی به اطلاعات در زمینه تولید و واردات مصرف غذایی به عنوان مهمترین برنامه های سال ۹۵ در سازمان غذای و دارو تلقی می شود.

دیناروند ادامه داد: در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گفته می شود روغن مایع هم نمی بایست مصرف شود، اظهار داشت: آنچه که ما بیشتر بابت آن نگرانیم مصرف روغن جامد است که اسید چرب ترانس بالایی دارد.

وی با اعلام اینکه تنها نقطه مثبت روغن جامد پایدارای حرارتی این نوع روغن در مقابل گرمای سرخ کردن مواد غذایی است، گفت: نقطه ضعف روغن جامد که همان اسید چرب تراسن است به اندازه کافی مضر بوده که توصیه می کنیم از این روغن استفاده نشود.

رئیس سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که هنوز در برخی صنایع غذایی به صورت اجبار از روغن جامد استفاده می شود، تاکید کرد: توصیه ما به مردم این است که مصرف روغن جامد را کنار بگذارند و برای سرخ کردن از روغن های مخصوص استفاده کنند.

وی با بیان این مطلب که توصیه عام این است که روغن کم مصرف کنیم، اظهار داشت: ۳۰ درصد انرژی بدن از چربی ها تامین می شود بنابراین هیچ کس نمی تواند مصرف روغن را به صفر برساند حتی چربی های مفیدی وجود دارد که می بایست حتما در برنامه غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

دیناروند در خصوص شبهه ناک بودن روغن های مایع که در داخل تولید می شود گفت: ۹۰ درصد روغن های مایع که در داخل تولید می شوند وارداتی هستند که به صورت ماده اولیه وارد و مورد استفاده صنایع در تولید روغن مایع قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: هیچ شبهه ای در مورد روغن های مایع تولید داخل وجود ندارد و سلامت آنها مورد تایید ما هستند.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه به موضوع پخت نان سنتی و مضرات آن اشاره کرد و گفت: مسئولیت نظارت در حوزه تولید نان سنتی متوجه سازمان غذا و دارو نیست اما در سالهای گذشته همواره تلاش کرده ایم کشور و مردم را به سمتی سوق بدهیم که نان صنعتی را جایگزین نان سنتی کنند. ضعف نظارتی در پخت نان سنتی جدی است.

دیناروند با بیان اینکه نظارت بر هزاران واحد تولید نان سنتی کار سختی است، تصریح کرد: حرارت مستقیم آتش و افزودنی های غیرمجاز در نان سنتی از جمله مضراتی است که سلامت مصرف کنندگان این قبیل نانها را تهدید می کند.

وی راه حل نهایی را ترویج مصرف نان صنعتی عنوان کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص ادغام سازمان غذا و دارو با سازمان ملی استاندارد که به عنوان یک طرح در مجلس مطرح است اظهار داشت: آنچه مسلم است وزارت بهداشت متولی سلامت است و بقیه دستگاهها باید از این وزارتخانه تبعیت کنند. به نفع کشور است که سازمان غذا و دارو تقویت شود. اینکه موازی کاری پیش بیاید به نفع سلامت مردم نیست.

دیناروند در ادامه به برخی موج های رسانه های که گفته می شود در حوزه غذا به راه افتاده اما  به نتیجه نرسیده است اظهار داشت: اما در موضوع روغن پالم و آب معدنی، این وزارت بهداشت بود که موج راه انداخت زیرا وظایف نظارتی ما گاهی اوقات نتیجه اش این می شود که با واحدهای متخلف برخورد شود.

به گزارش مهر , وی در عین حال مجازات ها و جریمه ها در برخورد با تخلفات در حوزه فرآورده های غذایی را ناکافی دانست و گفت: در موضوع پالم اکثر جریمه ها در حد بسیار پائین و حتی زیر یک میلیون تومان بود بطوریکه بالاترین جریمه در مورد پالم ۱۸ میلیون تومان بود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا