حسگر عرق جدید که از مکانیسم گیاهان الهام میگیرد
بررسی عرق بیمار میتواند اطلاعات زیادی در مورد سلامت وی در اختیار پزشکان قرار دهد. برای مثال، سطوح اسیدیته میتواند اطلاعات کلیدی در مورد بیماریهای پوستی ارائه کند و تمرکز سالین در مایع میتواند پزشکان را از موارد فیبروز کیستیک آگاه کند.
اگرچه برای قابل تحلیل بودن عرق، خوانشها باید از طریق عبور مداوم مایع از میان حسگر بجای گرفتن نمونههای ساکن، بصورت تازه نگهداشته شوند. محققان به این منظور از طبیعت الهام گرفتند و از روشی که درختان به استخراج آب از زمین استفاده میکنند، به عنوان پایهای برای دستگاه خود استفاده کردند. این حسگر که از یک فویل پلاستیکی قابل انعطاف ساخته شده، دارای یک میکروکانال با ساختار متخلخل در یک سو و یک کاغذ در سوی دیگر است.
این کاغذ به جذب عرق پرداخته و آن را از میان میکروکانال عبور داده، از طریق خروجی متخلخل دفع میکند. این طراحی به یک جریان مداوم بدون وجود حتی یک قطعه متحرک مانند مکانیسم درون گیاهان اجازه داده است.
زمانی که جریان مداوم عرق بدن ایجاد شد، دانشمندان یک میکروتراشه را با قرار دادن الکترودهایی به داخل کانال، به حسگر افزودند. با عبور مایع از میان دستگاه، حسگر میتواند بطور مداوم به تحلیل آن بپردازد. محققان با موفقیت توانستهاند یک پیشساخت از حسگر را مورد آزمایش قرار دهند که میتوانست سطوح اسیدیته را بسنجد.
آنها قصد دارند کار تولید حسگر را ادامه دهند و بر این باورند که ساختار پلاستیکی دستگاه، هزینه آن را پائین نگهداشته است. محققان اکنون در حال کار برای ادغام راهحلی در این حسگر به منظور انتقال بیسیم دادههای ثبت شده هستند.به گزارش ایسنا، یافتههای این تحقیق در مجله Sensors and Actuators B: Chemical منتشر شده است.
No tags for this post.