پرورش ریز شبکیه سهبعدی از سلولهای بنیادی انسان
این تحقیق دانشمندان مرکز بیماریهای تحلیل برنده عصبی آلمان به ارائه دیدگاههای جدید در مورد رشد، آسیبها و ترمیم شبکیه که بخش حساس به نور چشم است، پرداخته است.به گفته محققان، هدف آنها تنها تولید نزدیکترین نمونه به شبکیه واقعی نبوده بلکه همچنین قصد داشتند انعطاف این سیستم را برای تولید روشهای متنوعتر به منظور بررسی بافت شبکیه مهار کنند.
فناوریهای سلول بنیادی از پتانسیل توسعه درمانها برای بیماریهایی مانند نابینایی مرتبط با پیری برخوردار است.زیستشناسان سلول بنیادی در حال کار برای درک احیای نورونها از مهرهداران اولیه تا انسانها هستند که میتواند به روشهای غیرمستقیمتر به پزشکی احیا کمک کند. برای مثال، ارگانویدهای شبکیه سهبعدی محققان آلمانی بطور موثری از شکلگیری شبکیه تقلید میکنند. این کار بویژه شامل سلولهای مخروطی آشکارساز نور است که میتوانند در مقادیر بالا در این ریز شبکیهها تولید شوند.
گیرندههای نور مخروطی که مسؤول تیزبینی و دید رنگ بالا است، باارزشترین نوع سلولهای شبکیه برای درمانهای بالقوه جایگزین سلول آینده در بیماران مبتلا به انحطاط شبکیه هستند.
مطالعات تطبیقی محققان در مورد اورگانویدهای شبکیه موش و انسان بدست آمده از سلولهای بنیادی پرتوان و شبکیه آزمایشگاهی موش از قدرت پروتکل اورگانوید جدید حمایت میکنند. تغییر این محققان در پروتکل ریز شبکیه شامل بریدن یک اورگانوید شبکیه پرورش یافته از سلولهای بنیادی به سه بخش در مرحله اولیه رشد چشم بوده است.
هر کدام از این سه قطعه که شبیه ماههای نصف شده کوچک هستند، در نهایت به شکل مجموعه کاملی از سلولهای موجود در شبکیه رشد میکنند و در نتیجه عملکرد اورگانویدهای شبکیه را تا چهار برابر نسبت به پروتکلهای پیشین افزایش میدهند.
این تقسیم به سه قسمت همچنین اورگانویدهای حاصل را تحریک میکند تا به اندازه مشابه اورگانویدهای برش نخورده رشد کنند.این ریز شبکیهها درون ظرف آزمایشگاهی شناور بوده و از آنجایی که به سطح متصل نیستند، بازتاب بهتری از ساختار بافت شبکیه در زمان رشد را نمایش میدهند.به گزارش ایسنا، این جزئیات در مجله Stem Cell Reports منتشر شده است.
No tags for this post.