ابداع روش ارزان خالصسازی مواد بیولوژیکی برای صنایع داروسازی
دکتر غلامرضا پازوکی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره این پروژه تحقیقاتی گفت: استفاده از نانو ذره سیلیکا برای جداسازی و خالص سازی آنزیم آلفا آمیلاز، اولین بار است که در کشور انجام میشود و در دنیا نیز این روش فقط در ابعاد آزمایشگاهی و نه در مقیاس صنعتی تجربه شده است.وی ادامه داد: خالصسازی مواد بیولوژیکی با استفاده از نانو ذرات طلا در یکی از دانشگاههای آمریکایی تجربه شد که روشی گرانقیمت است؛ در حالی که در تحقیقات ما از مواد بسیار ارزانتر بهره برده شد.
وی به کاربردهای متنوع مواد بیولوژیکی و آنزیمها در صنایع مختلف ازجمله صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: خالصسازی مواد بیولوژیکی در صنایع غذایی و دارویی، اهمیت زیادی دارد؛ چرا که درصورت نداشتن ضریب خلوص بالا در آنزیمها، اجازه تولید دارو داده نمیشود.
پازوکی با تاکید بر این که در این تحقیقات به آنزیم مورد نظر با درجه خلوص تعیین شده و استاندارد با فرآیند ساده و ارزان دست یافتیم، خاطر نشان کرد: تقریبا دو سوم از هزینههای ساخت و تولید مواد بیولوژیکی در مرحله جداسازی و خالص سازی هزینه میشود و هرچقدر، فرآیند تخلیص کم هزینهتر باشد، تولید این مواد اقتصادیتر خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: این پروژه تحقیقاتی حاصل دو سال تلاش مشترک با دکتر منوچهر وثوقی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و سید محسن دهنوی است که در قالب یک پروژه دکتری اجرا شده است.
وی تصریح کرد: نتایج این پروژه تحقیقاتی در قالب مقاله علمی ارائه شده که از سوی انتشارات «نیچر» در مجله Scientific Reports به چاپ رسیده است.
بر اساس این گزارش، مجله Scientific Reports به شماره ISSN: 2045-2322 یکی از مجلات Open Access و معتبر این انتشارات است که از سال 2011 شروع به نمایه در ISI کرده است. ضریب IF این مجله در این چهار سال همواره در حال افزایش بوده و با ضریب IF (2014): 5.578 و MIF (2014): 0.734 دارای رتبه Q1 است.
No tags for this post.