برگزیدگان بیست و نهمین جشنواره خوارزمی از 5 قاره جهان 17 اسفند معرفی می شوند
دکتر عبدالرضا صمیمی روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی در یک سال گذشته، فعالیت خود را با پذیرش و ارزیابی 628 طرح شامل 402 طرح داخلی و 226 طرح از خارج کشور در 16 گرایش شامل برق و کامپیوتر، مکانیک، فناوری های شیمیایی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پایه، زیست فناوری، محیط زیست و علوم پایه پزشکی، عمران، معماری و هنر، علوم پزشکی، مواد، متالورژی و انرژی های نو، فناوری نانو، صنایع و مدیریت فناوری، هوافضا، نرم افزار و فناوری اطلاعات، مکاترونیک و طرح های برگزیده دوره های قبل که موفق به تجاری سازی شده اند آغاز کرد.
وی افزود: در این دوره از جشنواره بین المللی خوارزمی، تعداد 226 طرح از دانشمندان و برجستگان علمی 44 کشور جهان رقابت کردند که این نشانگر افزایش قابل توجه تعاملات علمی با کشورهای خارجی است.
به گفته صمیمی، برگزیدگان خارجی بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی از دانشمندان تراز اول کشورهای آمریکا، استرالیا، ژاپن، چین، تایوان، مکزیک و آلمان انتخاب شده اند و در بخش دانشمندان ایرانی مقیم خارج کشور نیز سه برگزیده از پژوهشگران ایرانی مقیم کشورهای آمریکا و سوئد انتخاب شده اند.
معاون توسعه فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به آمار تفکیکی طرح های ارسالی به دبیرخانه بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی اشاره کرد و گفت: در جشنواره امسال، بیشترین طرح های ارسالی با تعداد 74 طرح متعلق به گروه کشاورزی و منابع طبیعی است و بعد از آن، گروه های زیست فناوری و علوم پایه پزشکی با 72 و گروه برق و کامپیوتر با 67 طرح در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: دبیرخانه جشنواره امسال همچنین 62 طرح در گروه مکانیک، 61 طرح در گروه فناوری های شیمیایی، 48 طرح در گروه علوم پایه، 43 طرح موفق در تولید ملی و تجاری سازی، 36 طرح در گروه مواد، متالورژی و انرژی های نو دریافت کرد.
صمیمی خاطرنشان کرد: همچنین 29 طرح در گروه عمران، 26 طرح در گروه هنر و معماری، 23 طرح در گروه فناوری نانو، 21 طرح در گروه نرم افزار و فناوری اطلاعات، 13 طرح در گروه مکاترونیک، 11 طرح در گروه هوافضا و 7 طرح در گروه صنایع و مدیریت فناوری به دبیرخانه بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی رسید.
وی از راهیابی 47 طرح به مرحله نهایی داوری این جشنواره خبر داد و گفت: کیفیت بالای طرح های ارسالی به این دوره از جشنواره، کار داوری را بسیار دشوار ساخته بود و هیات داوران پس از ارزیابی های کارشناسی و جلسات فشرده و مفصل، تعداد 11 طرح داخلی و 12 طرح خارجی را به عنوان برگزیدگان نهایی جشنواره انتخاب کردند که 9 طرح خارجی متعلق به دانشمندان غیرایرانی و سه طرح نیز متعلق به دانشمندان ایرانی مقیم خارج کشور است.
دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی در تشریح تشویق ها و حمایتهایی که از برگزیدگان این جشنواره صورت خواهد پذیرفت نیز گفت: منتخبان این جشنواره علاوه بر دریافت تندیس و لوح تقدیر به امضا و از دست رئیس جمهوری و جوایز مادی، گواهینامه کسب رتبه در جشنواره خوارزمی با تعیین درصد مشارکت دریافت خواهند کرد.
وی افزود: برگزیدگان جشنواره بین المللی خوارزمی همچنین به صندوق های حماتی و بنگاه های اقتصادی برای استفاده از تسهیلات مالی و همچنین به بنیاد ملی نخبگان برای بهره مندی برگزیدگان از تسهیلاتی که این بنیاد متعهد به ارائه آ، به استعدادهای برتر کشور است معرفی خواهند شد.
صمیمی با بیان اینکه بیست و نهمین جشنواره بین المللی خوارزمی، 14 حامی بین المللی و 9 حامی داخلی دارد، یادآور شد: برگزیدگان همچنین به حامیان جشنواره برای بهره مندی از پاداش هایی که نسبت به آن متعهد شده اند معرفی می شوند.
جشنواره بین المللی خوارزمی همه ساله به همت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و با هدف شناسایی، معرفی و تجلیل از دانشمندان، پژوهشگران، نوآوران و فناوران برگزیده در عرصه های ملی و بین المللی، ترویج فرهنگ کارآفرینی دانش بنیان و تجاری سازی نتایج تحقیقات و فراهم آوردن بستری مناسب برای همکاری های علمی و فناوری بین مراکز علمی و پژوهشی خارج از کشور برگزار می شود.
مراسم معرفی و تجلیل از برگزیدگان بیست و نهمین دوره این جشنواره با حضور دکتر 'حسن روحانی' رئیس جمهوری، دکتر 'محمد فرهادی' وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از دانشمندان برجسته بین المللی و ملی در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد.