زنان بعد از 50 سالگی و مردان 65 سال به بالا به پوکی استخوان مبتلا می شوند
دکتر مهرشید سینکی روز چهارشنبه در حاشیه نوزدهمین کنگره انجمن طب فیزیکی و توانبخشی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: البته همه افراد به پوکی استخوان مبتلا نمی شوند و مطالعات نشان می دهد که تنها 50 درصد زنان و 30 درصد مردان سفید پوست به این عارضه دچار می شوند.
وی افزود: افراد جامعه به ویژه زنان با مصرف ویتامین دی D، کلسیم، ورزش و تغذیه مناسب می توانند از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری کنند.
سینکی به تحقیق خود در زمینه عوامل موثر در پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: در این تحقیق زندگی افراد به سه بخش کار در خانه، ورزش و شغل تقسیم شده و عدد 6 به عنوان حداکثر فعالیت فیزیکی در این تحقیق مدنظر قرار گرفته شده است.
وی توضیح داد: در این تحقیق مشخص شد که میزان فعالیت فیزیکی یک زن خانه دار می تواند از فردی که شاغل است بیشتر باشد؛ بنابراین نمی توان گفت که افراد خانه دار فعالیت فیزیکی کمتری دارند و بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند چراکه بسیاری از این افراد تمام امور مربوط به خانه را که جزو فعالیت های ورزشی به شمار می آیند، خود به تنهایی انجام می دهند.
سینکی با بیان این که میزان فعالیت فیزیکی افراد متفاوت است، افزود: حتی افراد شاغل یکجا نشین را نمی توان جزء افراد کم تحرک و در معرض پوکی استخوان قلمداد کرد زیرا به عنوان مثال زن شاغلی که تمام امور خانه را نیز انجام می دهد، فعالیت فیزیکی زیادی دارد که همین مساله می تواند از پوکی استخوان او جلوگیری کند.
وی به لزوم توجه بیشتر زنان به مساله پوکی استخوان اشاره کرد و گفت: زنان از سن 35 تا 50 سالگی سالانه یک درصد و از سن 50 سالگی به بعد سه تا چهار درصد از تراکم استخوان خود را از دست می دهند و پس از 65 سالگی این میزان دوباره به یک درصد در سال بازمی گردد.
سینکی افزود: با توجه به مجموع این عوامل، داشتن فعالیت فیزیکی و ورزش کردن، مصرف ویتامین D و قرار گرفتن 15 دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید می تواند پیشگیری کننده پوکی استخوان باشد.
نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی و توانبخشی که امروز 14 بهمن ماه در هتل المپیک آغاز شد، 16 بهمن ماه به کار خود پایان می دهد.