سفر به نیمه تاریک ماه در سال ۲۰۱۸
دست یابی به نیمه تاریک ماه همواره یکی از آرزو های بشر بوده است که البته تا کنون موفق به دست یابی به آن نشده است. با این حال کشور چین در برنامه ریزی های آینده خود سعی دارد تا این قسمت از کره ماه را مورد اکتشاف قرار دهد. بر اساس گفته های مقامات این کشور تا سال ۲۰۱۸ میلادی اولین فضاپیما توسط کشور چین به این بخش از کره ماه ارسال خواهد شد.
دولت چین امیدوار است که علاوه بر استفاده از منابع دولتی برای دستیابی به این هدف، بتواند پشتیبانی کمپانی های خصوصی را نیز به همراه داشته باشد
این فضاپیما که چانگه ۴ (Chang'e-4) نام دارد بسیار مشابه فضاپیمای چانگه (Chang'e-3) است که در سال ۲۰۱۳ میلادی کاوشگر جید ربیت (Jade Rabbit) را بر روی کره ماه فرود آورد. با این حال ظرفیت ترابری این فضاپیما از نسل قبلی خود بیش تر خواهد بود. در اوایل سال ۲۰۱۴ میلادی، با وجود این که تمام اجزا کاوشگر یاد شده درست کار می کرد اما جید ربیت دیگر قادر به حرکت کردن نبود.
دولت چین امیدوار است که علاوه بر استفاده از منابع دولتی برای دستیابی به این هدف، بتواند پشتیبانی کمپانی های خصوصی را نیز به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که هم اکنون این کشور در حال برنامه ریزی بر روی فضاپیمای چانگه ۵ نیز هست و از آن برای رسیدن به اهداف سه گانه چرخش، فرود و بازگشت از کره ماه استفاده خواهد کرد.
زمانی که چانگه ۴ بر روی کره ماه فرود بیاید به بررسی بخش تاریک این قمر پرداخته و به جمع آوری اطلاعات زمین شناسی این ناحیه دست خواهد زد. لازم به ذکر است که پیشرفت این برنامه فضایی یکی از اولویت های کشور چین شناخته شده است و این کشور اصرار دارد که در سال ۲۰۱۸ میلادی به این موفقیت دست پیدا کند.
منبع: engadget
No tags for this post.