کاهش سرطان پستان با رژیم مدیترانه ای همراه با روغن زیتون

مطالعه ای جدید نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه و سبزیجات، ماهی و روغن زیتون  است، می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان کاهش دهد.سرطان پستان یا سرطان سینه  (Breast cancer) به نوعی سرطان گفته می‌شود که از بافت پستان آغاز می‌شود. علائم سرطان سینه می‌تواند یک توده در سینه، تغییر در شکل سینه، گودی پوست، ترشح مایع از نوک سینه، یا پوسته شدن قسمتی از پوست باشد. در افرادی که بیماری در اندام‌های دیگر آنها گسترش پیدا کرده باشد، این علائم می‌توانند درد استخوان، غدد لنفاوی متورم، تنگی نفس، یا یرقان باشند.

محققان عوامل خطر ابتلاء به سرطان سینه را چاقی، عدم تمرین فیزیکی، نوشیدنی‌های الکلی، درمان جایگزینی هورمون در طول یائسگی، پرتوهای یونی، اولین قاعدگی در سنین پایین، و دیر بچه دار شدن یا بچه دار نشدن دانسته اند . دلیل حدود ۵ تا ۱۰٪ از موارد ابتلاء به این بیماری ژن‌هایی مانند BRCA1 و BRCA2  هستند که از والدین فرد به ارث رسیده‌اند. معمولاً سرطان سینه در سلول‌های دیواره مجاری شیر و لوبول‌ها که تأمین کننده شیر مجاری هستند، ایجاد می‌شود. به سرطان‌هایی که از این مجاری شروع می‌شوند، کارسینوم پستان گفته می‌شود، در حالیکه سرطان‌های ایجاد شده از لوبول‌ها با نام سرطان لوبولار شناخته شده‌اند.  به علاوه، بیش از ۱۸ نوع سرطان سینه دیگر وجود دارد. برخی از سرطان‌ها از ضایعات پیش تهاجمی از قبیل کارسینوم مجرایی درجا ایجاد می‌شوند. تشخیص سرطان سینه با انجام یک نمونه برداری از توده مربوطه تأیید می‌شود. پس از تشخیص سرطان، آزمایش‌های بیشتری انجام می‌شوند تا مشخص شود که آیا سرطان به قسمت‌های دیگر بدن نیز سرایت کرده است یا خیر و چه درمان‌هایی ممکن است نسبت به بیماری واکنش نشان دهند.

نتایج مطالعه اخیر که در مجله JAMA internal medicine به چاپ رسیده است، حاکی از آن است که رژیم مدیترانه ای که در آن از از روغن زیتون بکر استفاده شود، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 62% کاهش دهد.

 

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا