رابطه ثروت با خوشبختی
«علم بهتر است یا ثروت؟» یا «آیا ثروت خوشبختی میآورد؟» بدون هیچ شک و شبهه، تکراریترین و قدیمیترین موضوع زنگ انشا از ابتدای پیدایش مدارس جدید در ایران بوده است. بیشک کسی با کسب درآمد برای داشتن یک زندگی عادی با رفاه متوسط مخالف نیست، اما آیا واقعا ثروت میتواند عامل خوشبختی باشد؟
علم بارها تلاش کرده برای این پرسش پاسخ مناسبی پیدا کند. نتایج مطالعه ای که پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در برکلی سال 2014 انجام دادند، نشان می دهد ثروت زیاد و فقر زیاد، هر دو با بیماری شدید ذهنی در ارتباط است. البته این به آن معنی نیست که پول داشتن زیاد یا فقر منجر به دیوانگی می شود.
در حقیقت، نتایج پژوهش نشان داده است، افراد در معرض خطر ابتلا به اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت خودشیفته تمایل بیشتری به کسب موفقیت و پیروزی دارند و دستیابی به قدرت را فدای روابط شخصی خود می کنند.
این افراد، کسانی هستند که روز و شب بدون توجه به خستگی و مشکلات عاطفی که در نتیجه تلاش بی حد و حصر آنها برای ثروت اندوزی انجام می شود برای کسب درآمد تقلای بسیاری می کنند، اما اگر اختلال شخصیتی آنها شدید شود، می تواند به از دست دادن شغل، ورشکستگی یا فقیر شدن آنها بینجامد.
مطالعات دیگری نیز با بررسی شادی بلندمدت برندگان قرعه کشی های مختلف نشان می دهد، ثروت بادآورده نه تنها در درازمدت سبب شادی نمی شود، بلکه می تواند مانع شود که شما از شادی های کوچک و ساده ای مثل گوش دادن به یک لطیفه شیرین یا تماشای تلویزیون لذت ببرید.
محققان می گویند کسب لذت در زندگی از بهانه های کوچک برای شادی، چیزی نیست که لزوما از طرف پول های هنگفت در فضاهای مجلل به دست آید.
No tags for this post.