مبارزه با سلول های سرطان معده با فناوری نانو
دکتر شهریار شاکری مجری این طرح گفت:سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان ها درمردان است که به دلیل عوامل ژنتیکی، مصرف زیاد نمک، نگهدارنده های غذایی، سیگار و الکل ایجاد می شود.
وی بیان کرد:این سرطان اکثرا بدلیل رژیم غذایی نامناسب ایجاد شده وشیمی درمانی نیز یکی از راه های درمان آن است، البته این شیوه درمان دارای عوارض جانبی زیادی برای بیمار بوده و از این رو امروزه برای جلوگیری و درمان اکثر بیماری ها از اسانس ها و یا عصاره های گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی استفاده می شود.
شاکری افزود:کارواکرول که از گیاه مرزه استخراج می شود دارای اثرات ضد سرطانی بوده، اما حلالیت آن در آب پایین است، در این تحقیق هدف استفاده از نانوپارتیکل های بیوپلیمری است که بتوانند کارواکرول را در داخل خود کپسوله کرده و با کنترل آزاد سازی آن، حلالیت واثر ضد سرطانی آن را بر روی سلول های سرطان معده افزایش دهند.
این محقق ادامه داد:رهاسازی کارواکرول( گیاه مرزه) از نانوپارتیکل های تولید شده نیزبطورکامل کنترل شده است، همچنین بررسی های کشندگی نانوپارتیکل های حاوی کارواکرول(گیاه مرزه) بر روی سلول های سرطان معده نشان داد که قابلیت کشندگی کارواکرول( گیاه مرزه) بدام افتاده در نانوپارتیکل ها در مقایسه با کارواکرول( گیاه مرزه ) آزاد بسیار افزایش یافته است.
وی گفت: نتایج این تحقیق نشان داده که نانوپارتیکل های بیوپلیمری قابلیت بدام انداختن کارواکرول ( گیاه مرزه) را دارند و اثرات ضد سرطانی کارواکرول ( گیا مرزه) بدام افتاده بطور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده است، همچنین در آینده بدام کپسوله کردن کارواکرول( گیاه مرزه) همراه با داروهای شیمی درمانی در داخل این نانوپارتیکل ها می تواند به درمان بهتر سرطان معده کمک کند.
نانوپارتیکل ها اجرام بسیار کوچکتر از حد میکرون هستند که امروزه برای رها سازی داروها و یا ژن ها به داخل سلولها استفاده می شوند.
به گزارش ایرنا از صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ، این طرح به صورت مقاله ای در مجله بین المللی بیوتکنولوژی به چاپ رسیده است.