ریتم گرفتن موش ها با شنیدن آهنگ
به گزارش سینا پرس فارس، پژوهشگران دانشگاه توکیو، موسیقیهایی را برای موشها پخش کردند، این موشها به حسگرهای مینیاتوری وصل بودند تا کوچکترین حرکات آنها تشخیص داده شود ودانشمندان دریافتند که این جوندگان دارای توانایی ذاتی برای همگامسازی حرکات خود با ضرب موسیقی هستند که قبلا تصور میشد مهارتی منحصربهفرد برای انسانهاست.
دانشیار هیروکازو تاکاهاشی ضمن اشاره به اینکه : مغز موشها طوری طراحیشده است که بهخوبی به موسیقی واکنش نشان میدهد، گفت: همه ما معتقدیم که موسیقی دارای قدرت جادویی است، اما درباره ساز و کار آن چیزی نمیدانیم. ما میخواستیم بدانیم که چه نوع اتصالات صوتی بدون تاثیر هیجانی یا حافظهای برای مغز جذاب است.
براساس این مطالعه، محققان دانشگاه توکیو برای ۱۰ موش حسگرهای حرکتی وصل کردند تا بتوانند حرکت سر آنها در زمان پخش موسیقی را اندازهگیری کنند. ۲۰ انسان داوطلب هم در این مطالعه شرکت کردند. تاکاهاشی عنوان کرد که این موشها بهصورت ذاتی این حرکات را انجام دادهاند، یعنی هیچگونه آموزش یا مواجهه قبلی با موسیقی نداشتهاند.
برای موشها، اثر (bopping) [نوعی جاز] در محدوده ۱۲۰ تا ۱۴۰ بیت در دقیقه مانند انسانها بارزتر بود. حالا فرضیه دانشمندان این است که این امر میتواند واکنشی باشد که در گونههای مختلف سازگار است.
تاکاهاشی گفت: موسیقی، بدن را به حرکت درمیآورد، از سیستم شنوایی فراتر میرود و بر سیستم حرکتی تاثیر میگذارد. قدرت صدا بسیاری بزرگ و عظیم است و برخلاف سایر حیوانات خانگی مانند طوطیها که به دلیل تقلید عجیبوغریب خود از موسیقی و صداهای دیگر مشهور هستند، این اولین بار بود که موشهای موردمطالعه به موسیقی گوش میدادند.
تاکاهاشی گفت: تاثیر موسیقی بر موشها ممکن است تاکنون نادیده گرفتهشده باشد، زیرا تحقیقات قبلی عمدتا با استفاده از فیلمبرداری انجامشده است، نه حسگرهای حرکتی. فیلمبرداری تشخیص حرکات ریز حیوانات را دشوارتر میکند.
تاکاهاشی معتقد است: موسیقی جذابیت زیادی برای مغز دارد و تاثیرات عمیقی بر احساسات و شناخت میگذارد. برای استفاده موثر از موسیقی، ما باید مکانیسمهای عصبی را در زیربنای این واقعیت تجربی آشکار کنیم.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده