طبیعت چگونه مغز را پرورش می دهد
به گزارش سینا پرس فارس، زندگی در شهر یک عامل خطر شناخته شده برای ابتلا به اختلالات روانی است، در حالی که تصور می شود زندگی در نزدیکی طبیعت برای مغز و سلامت روان مفید است. آمیگدال، یک منطقه حیاتی مغز که در پردازش استرس نقش دارد، نشان داده شده است که در هنگام استرس در افرادی که در محیط های روستایی زندگی می کنند در مقایسه با افرادی که در شهرها زندگی می کنند کمتر فعال می شود، که نشان دهنده مزایای جدید طبیعت است.
سونجا سودیماک، محقق پیشدکتری میگوید: اما تاکنون مشکل مرغ و تخممرغ را نمیتوان از هم جدا کرد، یعنی اینکه آیا طبیعت واقعاً تأثیرات را در مغز ایجاد کرده است یا اینکه آیا افراد خاص زندگی در مناطق روستایی یا شهری را انتخاب کردهاند.
محققان گروه Lise Meitner برای علوم اعصاب محیطی، با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI)، فعالیت مغز 63 داوطلب سالم را قبل و بعد از یک پیادهروی یک ساعته در جنگل گرونوالد یا یک خیابان شلوغ خرید برلین زیر نظر گرفتند تا ارتباط برقرار کنند. یافتههای این مطالعه نشان داد که پس از پیادهروی در طبیعت، فعالیت آمیگدال کاهش مییابد، که نشان میدهد بودن در طبیعت تأثیر مثبتی بر مناطق مرتبط با استرس دارد.
نتایج از رابطه مثبت فرض شده قبلی بین طبیعت و سلامت مغز حمایت می کند، اما این اولین مطالعه ای است که ارتباط علی را اثبات می کند. جالب اینجاست که فعالیت مغز پس از پیادهروی شهری در این مناطق ثابت مانده و افزایشی نشان نمیدهد، که مخالف این دیدگاه رایج است که قرار گرفتن در معرض شهری باعث استرس اضافی میشود.
این موضوع نشان میدهد که بودن در طبیعت تأثیر مثبتی بر نواحی مغز درگیر در پردازش استرس دارد و این تأثیر پس از یک ساعت پیادهروی مشهود است. این دانش را در مورد اینکه چگونه محیط زندگی فیزیکی ما بر سلامت مغز و روان ما تأثیر می گذارد، افزایش می دهد. حتی قرار گرفتن کوتاه در معرض طبیعت ممکن است فعالیت آمیگدال را کاهش دهد، که نشان می دهد پیاده روی در طبیعت ممکن است به جلوگیری از بروز مشکلات روانی کمک کند و می تواند به کاهش اثرات منفی زندگی در یک شهر کمک کند.
مطالعه نشان می دهد ساکنان شهرهایی که در نزدیکی جنگل زندگی می کنند ساختار آمیگدال از نظر فیزیولوژیکی سالم تری دارند و بنابراین احتمالاً بهتر می توانند با استرس کنار بیایند. این مطالعه جدید بار دیگر اهمیت سیاستهای طراحی شهری را برای ایجاد مناطق سبز در دسترستر در شهرها به منظور افزایش سلامت روان و رفاه شهروندان تأیید میکند.
به منظور بررسی اثرات مفید طبیعت بر جمعیت ها و گروه های سنی مختلف، محققان در حال حاضر روی مطالعه ای کار می کنند که چگونه یک ساعت پیاده روی در محیط های طبیعی در مقابل محیط های شهری بر استرس مادران و نوزادان آنها تأثیر می گذارد.
مترجم: امیر محمدمظفری
منبع: scitechdaily