کشف یکی از ماندگارترین دایناسور های مومیایی کمیاب

به گزارش سینا پرس فارس، فسیل این دایناسور گیاه‌خوار، تنومند و منقاراردکی در پردیس دایناسور استان آلبرتا کشف شد و از دامنه تپه‌ای بیرون زده بود.

محققان گفتند که بخش بزرگی از دم و پای پشتی سمت راست از جمله بقایای این دایناسور است و احتمال دارد کل اسکلت آن نیز در درون تپه محفوظ مانده باشد.
این دانشمندان خاطرنشان کردند که هرچند فسیل‌ دایناسورهای اردک‌منقار در این بخش از جهان کمابیش فراوان است، آنچه این کشف جدید را منحصر‌به‌فرد می‌کند، محفوظ ماندن بخش‌های بزرگی از اسکلت بیرون‌زده این دایناسور در داخل پوست فسیل شده آن است.

به گفته محققان و از جمله برایان پیکلس از دانشگاه ریدینگ، کشف این «دایناسور مومیایی» می‌تواند چگونگی ظهور و وضعیت کلی کالبدی آن را روشن کند.

دکتر پیلکس می‌گوید: «این کشف خیلی جالب است و امیدواریم عملیات اکتشاف طی دو فصل آینده کار میدانی تکمیل شود. با توجه به کوچکی دم و پاها، احتمال دارد با دایناسور جوانی سر و کار داشته باشیم.»

این دایناسور ممکن است ۷۵ تا ۷۷ میلیون سال پیش، یعنی ۱۰ میلیون سال پیش از انقراض دایناسورها، مرده باشد همچنین دکتر پیلکس افزود که هرچند میزان کشف فسیل دایناسورهای اردک‌منقاری بزرگ‌سال مطلوب بوده است، اما میزان کشف نمونه‌های جوان این جانور خیلی کمتر بوده است. یعنی این کشف می‌تواند در فهم چگونگی رشد و شکل‌گیری این دایناسورها به دیرینه‌شناسان کمک کند.

به گفته محققان، این کشف جدید حاکی از آن است که امکان دارد حتی تعداد بیشتری پوست محفوظ مانده در درون صخره وجود داشته باشد که به شناخت بیشترتر ظاهر دایناسورهای اردک‌منقار کمک می‌کند.
گردآوری کل اسکلت ممکن است چند ماه به درازا بکشد، ولی پس از گردآوری، می‌توان این فسیل را در آزمایشگاه‌ها بررسی کرد و گونه این دایناسور اردک‌منقار را به دقت معین کرد.
گزارش: محمدرضا قشقایی ز اده
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا