چگونه بر ندای منتقد درون غلبه کنیم
به گزارش سینا پرس فارس، نفرتازخود نهتنها دستیابی به موفقیت را در زندگی شما محدود میکند بلکه میتواند علائم وضعیتهایی مانند اضطراب و افسردگی را در شما بدتر کند و سلامت روانی و ذهنی شما را به خطر بیاندازد.
برای آنکه بتوانید بر احساس نفرتازخود فائق بیاید، خیلی مهم است که نشانهها و علائم این وضعیت و علل ریشهای و محرکهای آن و اثرات آن روی زندگیتان را بشناسید و در نهایت بتوانید برنامهای برای فائق آمدن بر احساس نفرتازخود تهیه و به مهارتهایی برای حل این مشکل دست پیدا کنید.
علائمِ نفرتازخود
در زیر برخی نشانهها و علائم شاخص نفرتازخود است را آوردهایم. این علائم فراتر از افکار منفیایست که گاه به گاه به ذهنِ شما خطور میکند.
طرز فکرِ همه یا هیچ دارید؛ شما زندگیتان را خوب یا بد، بدونِ هیچ طیفی از رنگهای خاکستری، میبینید. اگر یک اشتباه از شما سربزند، فکر میکنید که همه چیز دیگر نابود شده و زندگیتان تمام است.
تمرکزتان روی منفیهاست؛ حتی اگر روز خوبی داشته باشید، تمایل دارید که به چیزهای منفیای که در آن روز اتفاق افتاده یا چیزهایی که درست انجام نشده است، تمرکز کنید.
استدلالتان بر مبنای احساس است؛ شما احساسات خودتان را به عنوان حقیقت در نظر میگیرید. اگر احساس بد یا شکست داشته باشید، فکر میکنید که این احساس بازتاب حقیقتِ یک موقعیت است و بالاخره چیزی خراب میشود یا اتفاق بدی میافتد.
اعتماد به نفس پایین دارید؛ عموماً احساس میکنید که وقتی خودتان را با دیگران مقایسه میکنید، چیزهایی از آنها کمتر دارید و نمیتوانید در حدِ آنها باشید.
به دنبال کسبِ تأیید دیگران هستید؛ برای اینکه احساس ارزشمندی کنید، مدام به دنبال کسبِ تأییدهای بیرونی هستید. عقیدهتان نسبت به خودتان به عقیده دیگران نسبت به شما وابسته است. نحوهای که آنها شما را ارزیابی میکنند، میتواند طرز فکرتان را نسبت به خودتان تغییر بدهد.
نمیتوانید تعریفهای دیگران از خودتان را بپذیرید؛ اگر شخصی از شما تعریف کند و دربارهتان چیزهای خوبی بگوید، این تعریف را پای مهربان بودنش میگذارید، نه خوب بودنِ خودتان.
شما با پذیرش تعریف و تمجیدهای دیگران مشکل دارید و به جای پذیرش آنها با بزرگواری، آنها را به شدت پس میزنید.
تلاش میکنید که همرنگ جماعت شوید؛ همیشه در جمعها احساس غریبه بودن میکنید و تلاش میکنید که همرنگ جماعت شوید. فکر میکنید که دیگران شما را دوست ندارند و نمیتوانید بفهمید که چرا چنین افرادی باید بخواهند با شما وقت بگذرانند یا شما را دوست داشته باشند.
اغلب حس حسادت دارید؛ اغلب نسبت به دیگران احساس حسادت میکنید و تلاش میکنید با پایین آوردنِ آنها خودتان را بالا ببرید یا به این طریق احساس خوبی در زندگی داشته باشید.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده