دوبرابر شدن خطر ابتلا به زوال عقل با دیابت و بیماری های قلبی

به گزارش سینا پرس فارس، افرادی که حداقل دو مورد از بیماری های دیابت نوع 2، بیماری قلبی یا سکته را دارند، دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. تحقیقات مؤسسه کارولینسکا سوئد که در مجله آلزایمر و زوال عقل منتشر شده است، نشان می‌دهد که پیشگیری از دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی ممکن است تاکتیکی برای کاهش خطر زوال عقل باشد.

برخی از عوامل خطر اصلی برای زوال عقل عبارتند از دیابت نوع 2، بیماری های قلبی (بیماری ایسکمیک قلب، نارسایی قلبی یا فیبریلاسیون دهلیزی) و سکته مغزی که با هم به عنوان بیماری های متابولیک قلبی شناخته می شوند.
ابیگیل داو، دانشجوی دکترا در مرکز تحقیقات سالمندی، می‌گوید: «مطالعات کمی بررسی کرده‌اند که چگونه خطر زوال عقل با داشتن بیش از یکی از این بیماری‌ها به طور همزمان تحت تأثیر قرار می‌گیرد، بنابراین این چیزی است که ما می‌خواستیم در مطالعه خود بررسی کنیم. گروه نوروبیولوژی، علوم مراقبتی و جامعه، موسسه کارولینسکا.

در طول سالیان متمادی، زوال عقل به تدریج ایجاد می شود. در ابتدا به عنوان یک زوال آهسته در عملکرد شناختی ظاهر می شود که فقط در تست های شناختی تشخیص داده می شود. پس از آن، به سمت اختلال شناختی پیش می رود، که در آن فرد همچنان می تواند از خود مراقبت کند، اما مشاهده می کند که حافظه اش رو به زوال است، و در نهایت به زوال عقل کامل می رسد.

ابتلا به بیش از یک بیماری قلبی متابولیک خطر را دو برابر می کند.

داده‌های ۲۵۰۰ فرد سالم و بدون زوال عقل بالای ۶۰ سال که در کونگ‌شولمن در استکهلم زندگی می‌کنند، از مطالعه ملی سوئد در مورد پیری و مراقبت گرفته شده است. از سوابق پزشکی و معاینه بالینی برای تعیین شیوع بیماری های قلبی متابولیک در ابتدای کارآزمایی استفاده شد. سپس بیماران از نظر پزشکی مورد ارزیابی قرار گرفتند و آزمایش‌های شناختی در طول دوازده سال برای ردیابی تغییرات در عملکرد شناختی و ایجاد زوال عقل انجام شد.

چندین بیماری قلبی متابولیک احتمال اختلال شناختی و زوال عقل را دو برابر کرده و شروع آنها را تا دو سال تسریع می کند. آنها همچنین سرعت زوال شناختی را افزایش دادند. بیماری های بیشتر با درجه بیشتری از خطر مرتبط بودند.
داو می گوید: در مطالعه ما، ترکیب دیابت، بیماری قلبی و دیابت، بیماری قلبی، سکته مغزی بیشترین آسیب را به عملکرد شناختی وارد کرد.

پیشگیری از بیماری دوم مهم است.
با این حال، افرادی که فقط یک بیماری متابولیک قلبی داشتند، خطر ابتلا به زوال عقل را به طور قابل توجهی نشان ندادند.
"این خبر خوبی است. این مطالعه نشان می‌دهد که این خطر تنها زمانی افزایش می‌یابد که فردی حداقل دو مورد از این بیماری‌ها را داشته باشد، بنابراین ممکن است با جلوگیری از ابتلا به بیماری دوم، از زوال عقل جلوگیری شود.
ارتباط بین بیماری های متابولیک قلبی و خطر زوال عقل در شرکت کنندگان زیر 78 سال قوی تر بود.
داو می‌گوید: «بنابراین ما باید روی پیشگیری از بیماری‌های متابولیک قلبی در میانسالی تمرکز کنیم، زیرا خطر نارسایی شناختی و زوال عقل در میان افرادی که زودتر به بیماری قلبی متابولیک مبتلا می‌شوند، بیشتر است.»
به دنبال درک مکانیسم

محققان امیدوارند در مطالعات آتی با بررسی تأثیر عوامل ژنتیکی و استفاده از تصویربرداری از مغز برای دیدن اینکه چگونه بیماری‌های متابولیک قلبی ممکن است به مغز آسیب برسانند، درباره مکانیسمی که این همبستگی را ایجاد می‌کند، اطلاعات بیشتری کسب کنند.

مترجم: زهره طایفه سیفی

منبع:scitechdaily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا