کنترل هیجان در کودکان و راه کارهای آن
به گزارش سینا پرس فارس، هیجانات بخش مهم و جداییناپذیر زندگی انسانها است. بدون وجود هیجان، زندگی رنگی ندارد، لذا ضروری است که والدین از ابتدا به پرورش مهارت رویارویی با هیجانات در کودک خود بپردازند.
با این حال عدم مدیریت هیجانات کودک باعث مشکلات زیادی میشود، و در این گزارش به تبیین این مهارت و راهکارهای رویارویی با هیجانات در کودکان پرداخته شده است.
والدین در زمینه کنترل و تنظیم هیجانات علاوه بر آنکه باید نکاتی را رعایت کنند، باید تمرینات و آموزشهایی نیز به کودکان برای تنظیم و کنترل هیجان ارائه دهند تا کودکان در این زمینه (کنترل هیجان) که یکی از مهمترین عناصر هوش هیجانی است، توانایی لازم را کسب کنند.
این تمرینها عبارت است از:
والدین باید به کودک هنر نفس کشیدن را بیاموزند. باید یاد بگیرند در هنگامی که هیجانات بر آنها غالب میشود، چند نفس عمیق بکشند و به آرامی آن را بیرون بدهند.والدین باید تمرین صندلی فکر را با کودک خود انجام دهند. در این تمرین کودک باید روی صندلی بنشیند و در مورد رفتارش فکر کند.
کودک باید در مورد آنچه فکر کرده، صحبت کند. یک دقیقه برای هر سن باید برای نشستن کودک اختصاص داده شود. به عنوان مثال یک کودک ۵ ساله باید ۵ دقیقه روی صندلی بنشیند. این جریان یعنی صندلی تفکر بیشتر در مواقعی اجرا میشود که کودک دچار هیجانات شدیدی شده است.
والدین می توانند یک نوار پارچهای به مچ دست کودک خود ببندند تا یادآور و نشانهای باشد برای آنکه کودک هیجانات شدید خود را کنترل و تنظیم کند. این کار باید در مواقعی صورت بگیرد که کودک چندین بار در کنترل هیجانات خود دچار مشکل شود.
والدین باید به کودکان اجازه دهند در مورد راههای صحیح و غلط مقابله با احساسات به بحث بپردازند.مربیان و والدین باید به کودکان آموزش دهند که کنترل درون آنها است، از این رو میتوانند واکنشهای خود را به موقعیت انتخاب کنند و نباید قربانی محیط و موقعیت شوند.
والدین میتوانند به کودکان اجازه دهند خود را در موقعیتی مجسم کنند که به طور موفقیتآمیزی با آن موقعیت کنار آمدهاند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده