تحقیر نوجوان چه رفتارهایی را شامل می شود

به گزارش سینا پرس فارس، بسیاری از خانواده‌ها به تاثیر رفتارهایشان بر فرزندشان واقف نیستند. در واقع آن‌ها نمی‌دانند که رفتارهایشان مخصوصا در دوران نوجوانی، نوعی تحقیر محسوب می‌شود. همین تفاوت عقاید باعث می‌شود تا سوء تفاهم‌ها روز به روز در خانواده بیشتر شود. به همین دلیل برخی از رفتارهای تحقیر آمیز را در ذیل بیان می‌کنیم.

برچسب زدن

روی فرزند خود اسم نگذارید. برای مثال اگر شما او را با الفاظی هم چون "تنبل"، "بی خیال"، " بی عقل" و… صدا می‌زنید، در واقع در حال لطمه زدن به عزت نفس او هستید. شاید با خود فکر کنید که این رفتارتان او را تحریک می‌کند تا به شیوه متفاوتی عمل کند؛ اما در حقیقت این کار باعث تحقیر فرزندتان می‌شود. به مرور زمان او نیز این صفات را در خود می‌پذیرد و در نتیجه به عزت نفس و خودپنداره او لطمه می‌زنید.

با طعنه و کنایه حرف زدن

با فرزندتان رو راست باشید. خیلی از خانواده‌ها نمی‌توانند بدون جنگ و دعوا در مورد مشکلی با فرزندشان صحبت کنند، به همین دلیل دائما به او طعنه می‌زنند و غیرمستقیم انتقاد می‌کنند. سعی کنید به جای تحقیر نوجوان در مورد رفتار ناپسندش گفت‌وگو کنید و علت بد بودن و پیامدهای رفتارش را به او گوشزد کنید. سبک فرزندپروری و رابطه‌ای که از دوران کودکی با وی داشتید، بسیار در تاثیر گذاری نصایح شما تاثیر دارد.

انتقاد در جمع

هیچ کس از این که در جمع مورد انتقاد قرار بگیرد خوشحال نمی‌شود. اکثر افراد در این شرایط احساس شرمندگی و تحقیر شدن می‌کنند. اما باید بدانید که اهمیت این موضوع برای فرد در دوره نوجوانی دو چندان می‌باشد زیرا در دوره نوجوانی افراد به تصویرشان نزد دیگران بسیار اهمیت می‌دهند و در واقع این تصویر پایه‌های اصلی خود پنداره (تصویر فرد از شخصیت خود) و عزت نفس او را تشکیل خواهد داد. شما با تخریب این تصویر نزد دیگران، ناخواسته ضربه مخربی به همه ابعاد شخصیت وی وارد می‌کنید.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا