ربات ها حس کردن را به کمک پوست چاپی تجربه میکنند

به گزارش سینا پرس فارس، به گفته محققان موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) که این پوست را ساخته‌اند، ربات‌ها به کمک آن می‌توانند دما، فشار و حتی مواد شیمیایی سمی را حس کنند، این فناوری از شناسایی منبع آلودگی در رودخانه‌ گرفته تا «حس کردن» وجود مواد منفجره در چمدانی مشکوک در فرودگاه می‌تواند کاربرد داشته باشد.

این پوست مصنوعی در آزمایشگاه موسسه فناوری کالیفرنیا تولید شده است و وی گائو، استادیار مهندسی پزشکی این موسسه، گفت: نقش مهم روبات‌های پیشرفته در حوزه امنیت، کشاورزی و تولید کارخانه‌ای رو به افزایش است.

آیا می‌توانیم به این ربات‌ها حس لامسه و حس تشخیص دما بدهیم؟ آیا همچنین می‌توانیم قابلیت حس کردن مواد شیمیایی مثل مواد منفجره و عامل‌های اعصاب یا خطرات زیستی مثل باکتری‌های عفونت‌زا و ویروس‌ها را به آن‌ها بدهیم؟ مشغول کار در این زمینه‌‌ایم.

این فناوری بخشی از بستری روباتی و قابل اتصال به حسگرهای متصل به پوست انسان است که به شخص امکان می‌دهد بازویی رباتی را کنترل و بازخوردها را از طریق پوست خودش دریافت کند.

حسگرهای پوست مصنوعی در آب‌ژلی (hydrogel) تعبیه شده است که به دست رباتی حالتی نرم و «شکل‌پذیر» شبیه گوشت انسان می‌دهد. این حسگرها را می‌توان شبیه روشی که چاپگر جوهرافشان عمل می‌کند روی پوست چاپ کرد.
 

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا