ضرورت تعریف فعالیت شاخص در واحد های جهاد دانشگاهی
به گزارش سینا پرس فارس، حمیدرضا طیبی،درسفر یک روزه خود به شیراز با بیان اینکه اولویت اول ما این است که هر واحد استانی جهاددانشگاهی یک فعالیت شاخص داشته باشد، گفت: نمیخواهیم پروژه عصاره گل محمدی تنها پروژه فناورانه استان فارس باشد بلکه باید در کنار آن یک گروه پژوهشی راهاندازی شود که در زمینه ارتقای کیفیت پروژههای مشابه و فعالیتهای علمی و فناورانه شاخصی انجام دهد.
طیبی با ذکر این نکته که علاقهمند هستیم جهاددانشگاهی فارس پروژههای دیگری هم دنبال کند، گفت: مسئولان واحد فارس میتوانند انتخاب کنند که چه پروژه فناورانه دیگری با توجه به ظرفیتهای استان میتوانند انجام دهند البته به شرطی که در کشور کار جدی و موازی در آن حوزه انجام نشده باشد تا بتوانیم آن را به عنوان زمینه فعالیتی خود انتخاب کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی یکی از پروژههایی که واحد فارس با توجه به پتانسیل خود میتواند دنبال کند را بحث گیاهان دارویی دانست و گفت: در این حوزه باید کارهای شاخصی تعریف شود که البته هنوز موفق به این کار نشدهایم.
وی همچنین این نکته را متذکر شد که برای گسترش فعالیتهای استانی دانشگاههای استان باید در آن حوزهها فعال باشند تا بتوانند نیروهای شاخص را تربیت کنند تا بتوانیم جذب نیروی متخصص داشته باشیم.
طیبی یکی از نکات بسیار مهم در این مباحث را تأمین منابع مالی برشمرد و گفت: اکنون چند سال است که تلاش کردیم برای پروژههای فناورانه خود منابعی را جذب کنیم تا بتوانیم کارهای شاخصی انجام دهیم. دیداری که در سال ۱۳۹۷ جمعی از جهادگران با رهبر معظم انقلاب داشتند کمک بسیار خوبی بود که توانستیم تعداد زیادی از پروژههای فناورانه خود را اجرا کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه تلاش کردیم تا بودجههای خود را در مجلس افزایش دهیم و توفیقات خوبی هم به دست آوردهایم، گفت: اکنون به غیر از سه الی چهار واحد استانی که برای آنها نیز امسال فعالیت شاخصی در نظر خواهیم گرفت، تقریباً تمام واحدهای استانی فعالیت شاخص دارند و بودجه لازم هم در نظر گرفته شده است. حداقل بودجه تحقیقاتی ما ۲ میلیارد تومان است به عنوان مثال برای استان فارس در بحث عصارهگیری گل محمدی ۵ میلیارد تومان برای سال جاری در نظر گرفتهایم که اگر استاندار به قول خود عمل کرده و حداقل همین مبلغ را کمک کند، این پروژه با سرعت بیشتری میتواند جلو رود. البته پتانسیل استان فارس در حوزه پزشکی مناسب است و میتوانیم با کمک نیروهای پژوهشکده معتمد، رویان و ابنسینا یکی دو پروژه شاخص در حوزه فناوریهای نوین پزشکی را به صورت مشترک اجرا کنیم.
طیبی اظهار کرد: اکنون پیشرفت خوبی در حوزه بیوتکنولوژی داشتهایم و کارهای خوبی در حوزه سلول درمانی، ژندرمانی و همچنین ویروس درمانی و درمان بیماریهای صعبالعلاج در حال انجام شده است و امیدواریم بتوانیم شروع کار با یک پروژه مشترک علمی با دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر دانشگاهها باشد تا جهاد فارس هم بتواند نیروهای مناسبی در این زمینهها جذب کند و به مرور تبدیل به قطب پزشکی شود.
رئیس جهاددانشگاهی در پایان یادآور شد: اکنون در حوزههای فنی و مهندسی و کشاورزی هم جهاد فارس میتواند زمینه خاصی را برای فعالیت معرفی کند که بتواند در کشور هم مورد استفاده قرار گیرد.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده