آیا عدد سیزده نحس است
به گزارش سینا پرس فارس این خرافه فقط مختص ملت ما هم نیست، ملت های به اصطلاح پیشرفته، اروپاییها و آمریکاییها بیشتر از ما به این عدد حمله کردهاند.
مثلاً سازمان ملل طبقه ۱۳ ندارد، در ایتالیا پلاک خانهها را به جای سیزده، ۱۲ ۱ مینویسند، مسیحیان هیچ وقت سیزده نفری سر یک میز غذا نمیخورند، مردم سوئد اگر تعطیلات آخر هفته شان به سیزدهم بیفتد میگویند هفته نحسی در راه دارند، در برخي كشورها درون هواپيماها جاي صندلي شماره ۱۳ را خالي مي گذارند، گويا اگر هواپيما خواست سقوط كند فقط صندلی شماره ۱۳ سقوط میكند، يا گاه ديده میشود كه برخي از ورزشكاران از پوشيدن لباس شماره ۱۳خودداری میكنند.
اعداد و روزها چه جرم و جنایتی مرتکب شدهاند که آنها را نحس بدانیم، اصلاً اختیاری از خود دارند، ما نتیجهی بدِ افکار و کارهای اشتباه خود را به گردن روزها و اعداد بیگناه انداختهایم، به جای اینکه مسئولیت کار خود را بپذیریم.
*عطسه میکنیم میگوییم صبر آمد.
*خطای خود را به گردن گربه و کلاغ و جغد بی گناه میاندازیم.
*با سبزه عید گره زدن از نحسی خارج نخواهیم شد، ۱۳ چه گناهی دارد.
اگر سیزده عدد نحسی بود، هجرت پیامبر از مکه به مدینه در سال ۱۳ بعثت نبود، و خداوند تبارک و تعالی حضرت علی(ع) با آن همه عظمت را در خانه خود در روز سیزده رجب به دنیا نمیفرستاد.
کلمه نحس در قرآن درباره نزول عذاب بر قوم عاد آمده است، آن روزی که مردم با عمل اشتباه، سرنوشت خود را به تباهی میکشاند، آن روز، روز نحس است.
این حرفها که ایام را گناهکار بدانیم و برای آنها نحوست قائل شویم، نه تنها فایدهای به حالمان ندارد، بلکه خدا علیه ما اعلام جرم خواهد کرد و در قیامت نیز از ما سوال خواهد کرد که چرا مخلوق بیگناه مرا مجرم دانستید.
اگر بخواهيم اين مسائل خرافی را ريشهيابي كنيم، میبينيم كه عدد ۱۳ بر میگردد به روز ولادت امير المومنين علي(ع)، یا مقدس بودن نعل اسب در برخي مناطق که ريشه آن بر میگردد به روز عاشورا كه اسبها توسط حرامیان يزيد بر پيكر مطهر امام حسين (ع) تاختند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده