آغاز پیمایش بررسی شیوع پوکی استخوان و سارکوپنی در فارس

به گزارش سینا پرس فارس، دکتر «عباس رضاییان زاده» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران  گفت: بیماری های عضلانی استخوانی مثل پوکی استخوان، سارکوپنی و دیگر بیماری های این گروه بعد از بیماری های قلبی و عروقی، دومین میزان بار بیماری ها را به خود اختصاص می دهند.

این مقام مسوول در دانشگاه با بیان اینکه از هر دو زن بالای ۵۰ سال و از هر چهار مرد بالای ۵۰ سال، یک نفر در معرض شکستگی ناشی از پوکی استخوان است، اظهار کرد: حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد افرادی که به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی لگن می‌ شوند، در سال اول شکستگی فوت می‌کنند و در صورت بهبود شکستگی نیز در ۸۰ درصد موارد افراد به کیفیت زندگی قبل از شکستگی بر نمی‌گردند.

او بیماری پوکی استخوان(استئوپروز) را اپیدمی خاموش عصر حاضر نامید که افزایش سن، کم تحرکی و تغذیه نامناسب از علت های اصلی بروز این بیماری محسوب می شود و افزود: پوکی استخوان زمینه ساز شکستگی های استخوانی و ناتوانی های حرکتی و به دنبال آن کاهش فعالیت بدنی و تعادل و تشدید عوارض پوکی استخوان است.

 رضائیان زاده افزود: پیمایش ملی استئوپروز و سارکوپنی و عوامل خطر آن در افراد بالای ۵۰ سال استان از دوازدهم اسفند آغاز شده است و در این پیمایش افراد بالای ۵۰ سال، برای انجام تست سنجش تراکم استخوان و ارزیابی قدرت عضلانی و آزمایش به مراکز مشخص ارجاع می شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: برای شرکت کننده های منتخب این پیمایش ملی علاوه بر پرسشگری، سنجش شاخص نمایه توده بدنی، آزمایش ویتامین D، عملکرد تیروئید و پاراتیروئید و سایر آزمایش های تکمیلی، ارزیابی وضعیت تغذیه و همچنین سنجش تراکم استخوان، سنجش قدرت عضلانی و ارزیابی شکستگی قبلی در مهره ها، به صورت رایگان انجام می شود.

وی هدف از اجرای این پیمایش را ارزیابی وضعیت موجود شیوع پوکی استخوان در گروه سنی بالای ۵۰ سال، برنامه ریزی برای مداخلات پیشگیرانه و کنترل کننده بیماری و آمادگی نظام سلامت برای ادغام برنامه پیشگیری از پوکی استخوان در سطح یک نظام سلامت عنوان کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه یادآور شد: این پیمایش ملی در استان فارس با ۳۹۵ نمونه از روز دوازدهم اسفند، با همکاری مراکز سنجش تراکم استخوان در شیراز، فسا و داراب برای افراد بالای ۵۰ سال انتخاب شده در حال اجرا است.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا