آغاز هفته ملی مبارزه با سرطان
به گزارش سینا پرس فارس، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، سالانه ۵۶ میلیون مرگ در جهان رخ می دهد که از این تعداد ۳۸ میلیون، یعنی ۶۸ درصد آن مربوط به بیماری های غیر واگیر می باشد.
مرگ های زودرس ناشی از بیماری های غیرواگیر که در واقع مرگ های زیر ۷۰ سال می باشد، ۱۶ میلیون مرگ در سال است که ۴ میلیون آن یعنی ۲۷ درصد موارد مرگ زودرس ناشی از سرطان می باشد.
تعداد موارد بروز سالیانه سرطان در سال ۲۰۱۲ میلادی، ۱۴ میلیون نفر بوده است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ میلادی به حدود ۲۵ میلیون نفر خواهد رسید. یعنی ظرف مدت کوتاهی بروز سرطان نزدیک به دو برابر خواهد شد.
در ایران سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند که این عدد تا سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۰۹ خورشیدی) با افزایش حداقل هشتاد درصدی، به بیش از ۱۶۰ هزار نفر در سال خواهد رسید.
سالانه در استان فارس حدود ۱۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان شناسایی می شوند و بروز استاندارد شده سنی در آقایان ۲۱۷ و یک دهم در صد هزار نفر و در بانوان، ۲۰۴ و چهار صدم در صد هزار نفر می باشد.
مهمترین دلایل افزایش بروز سرطان در ایران و جهان، افزایش امید به زندگی و افزایش تعداد سالمندان، تغییر در شیوه زندگی مانند افزایش مصرف دخانیات، غذاهای چرب و پرکالری و کم تحرکی و عوامل محیطی است.
با توجه به روند افزایشی موارد ابتلا به سرطان، برنامه ریزی به منظور کنترل سرطان با محورهای پیشگیری، تشخیص زود هنگام، تشخیص و درمان صحیح و مراقبت های تسکینی ضروری به نظر می رسد.
پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن، با هدف تلاش برای حفظ جان انسان ها از میلیون ها مرگ و میر قابل پیشگیری به واسطه بروز انوع سرطان و با شعار «سرطان قابل پیشگیری است، با خود مراقبتی و امید» اجرا خواهد شد.
پویش ملی مبارزه با سرطان فرصتی است تا با اجرای برنامه های آموزشی، ترویجی و غربالگری در سطوح بهداشتی بتوانیم گام موثری در راستای کنترل این بیماری برداریم.
روزشمار هفته ملی مبارزه با سرطان به شرح زیر است:
۱ بهمن ۱۴۰۰ : پیشگیری از سرطان با شیوه زندگی و محیط سالم.
۲ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و اهمیت تشخیص زودهنگام آن.
۳ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران و خانواده ها.
۴ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و جایگاه نهادهای دولتی و حاکمیتی.
۵ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و نقش زنان و خانواده در مدیریت آن.
۶ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و نقش سازمان های مردم نهاد و خیریه.
۷ بهمن ۱۴۰۰: مدیریت سرطان در کودکان و جوانان.