تعادل کار و زندگی را رعایت کنید
به گزارش سینا پرس فارس، باید ابتدا معنی این تعادل را درک کنید، یعنی میزان تلاش فیزیکی و ذهنی که در کار خود میکنیم و تلاشی که در زندگی عادی داریم؛ به این معنی که بین زمانی که کار میکنیم (کارهایی که به شغل ما ربط دارد) و زمانی که صرف بقیه زندگی خود میکنیم تعادلی وجود داشته باشد: نه خیلی کار کنیم، نه خیلی روی زندگی مثلاً دوستان خودمان خانواده و سرگرمیها زمان بگذاریم.
این چند نکته کمکتان میکند زندگی شغلی و شخصیتان را بهخوبی از یکدیگر جدا کنید:
* اگر جزو شرایط شغلیتان تعریف نشده ایمیلهای کاری را چک نکنید و در شبکههای پیامرسانی چون تلگرام پاسخگوی پیامهای مربوط به شغلتان نباشید.
* با احترام و قاطعیت در ساعتی که در خانه مشغول استراحت هستید به رییس خود نه بگویید.
* هوشمندانه کار کردن بهتر از سخت کار کردن است، صرف ساعت کاری زیاد در حالی که بدون هیچ بهرهوری و خلاقیت خاصی است لزوما امتیاز نیست؛ این یعنی ساعت کاریتان را فقط در محل کار پر کنید.
* هنگام ترک محل کار، فهرست کارهای انجامنشدهتان را روی کاغذ بنویسید؛ آن را روی میزتان قرار دهید و تمام.
* بسیاری از افراد پس از ترک محل کار به این فکر می کنند که میتوانستند با انجام چند کار دیگر، کار خود را بهتر انجام دهند، و به همین منظور دوباره به دفتر کار بازمیگردند تا کارشان را تکمیل کنند، همچنین فشار کاری کاذب به خود تحمیل نکنید و به خودتان استراحت بدهید.
جانتان را پای کار نگذارید
روانشناسان می گویند برای اینکه به فردی وظایف زیادی واگذار کنید، کافی است قدرت و مسئولیت زیادی به او بدهید. اگر متوجه سوءاستفاده از این احساس خود شوید، قطعا این رویه را متوقف خواهید کرد.
ترشح آدرنالین خون را کم کنید
بجای اینکه همواره در عجله و استرس باشید و کارها را یکی پس از دیگری با عجله انجام دهید، میتوانید اوقات خود را با آرامش در کنار خانواده بگذرانید.
به بازنشستگی فکر کنید.
برخی افراد با کار خود ازدواج کردهاند و حتی اگرخویشفرما هم باشند، دست از کار نمیکشند. شاید بهتر باشد در کارهای پارهوقت حضور پیدا کنید تا طعم شیرین زندگی را بیشتر احساس کنید.
بلافاصله جواب ایمیلها یا پیامهای همکاران خود را ندهید. باید این موضوع را برای دیگران مشخص کنید: در خارج ساعت کاری برای امور کاری در دسترس نیستید.
شما باید به قانون خاص خود برای برقراری تعادل در کار و زندگی خود برسید و برپایه آسایش خود، قوانین خاص خود را وضع کنید.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده