ارتباط دیابت با کم شنوایی
به گزارش سینا پرس فارس، انجمن دیابت آمریکا شیوع بالای کم شنوایی در افراد مبتلا به دیابت را مورد توجه قرار داده و در فهرست ارجاعات مورد نیاز برای راهبری دیابت -استاندارد سال 2021 میلادی، ارجاع به شنوایی شناس را اضافه کرد. در دو بخش اصلی این سند که به مدیریت کم شنوایی در افراد مبتلا به دیابت مربوط می شود، با اشاره به “شنوایی شناسی” و “اختلال حسی” آورده شده شیوع کم شنوایی در افراد مبتلا به دیابت دو برابر افراد دیگر است.
در افراد مبتلا به دیابت، کم شنوایی، چه در فرکانس های بالا و چه در میان فرکانس های پایین تا متوسط ، شیوع بیشتری نسبت به افراد دیگر دارد. ارتباط میان دیابت و کم شنوایی مستند به مطالعات انجام شده در افراد جوان می باشد. مکانیسم پاتوفیزیولوژیک ایجاد کم شنوایی در دیابت مرتبط با ترکیبی از افزایش قند خون (هایپرگلیسمی) و استرس اکسیداتیو در میکروآنژیوپاتی حلزون گوش و نوروپاتی شنوایی است.
دکتر سعید ملایری، متخصص شنوایی شناسی بیان کرد: در بررسی انجام شده توسط موسسه سلامت ملی و تغذیه مشخص شد که با درنظر گرفتن عواملی مثل سن و سایر عوامل خطر برای کم شنوایی، شیوع کم شنوایی در افراد دیابتی در مقایسه با افراد دیگر دو برابر می باشد. HDL کلسترول (کلسترول خوب) پایین، بیماری عروق کرونر قلبی، نوروپاتی محیطی و ضعف سلامت عمومی به عنوان عوامل خطر برای کم شنوایی در افراد دیابتی گزارش شده است، اما در این بررسی ها کم شنوایی با سطح گلوکز خون به طور مداوم ارتباطی مشاهده نشده است.
گفتنی است این موضوع اهمیت ارزیابی شنوایی زودهنگام و در صورت نیاز اقدامات لازم برای استفاده از سمعک در افراد مبتلا به دیابت را بیش از گذشته نشان می دهد.