نوعی ویروس آنفلوانزای هیبریدی جدید کشف شد

به گزارش سیناپرس، در شرایطی که ویروس ها معمولا برای بقا با یکدیگر در حال رقابت هستند دانشمندان با نوعی ویروس جدید هیبریدی برخورد کرده اند که نمونه ‌ای غیرعادی را در اختیار محققان قرار می ‌دهد. بر این اساس مشخص شد یک ویروس با ویروس دیگر برای منافع خود همکاری می‌ کند.

پابلو مورسیا، ویروس شناس و نویسنده ارشد این مطالعه در رابطه با موضوع فوق گفت: این نوع ویروس هیبریدی قبلاً هرگز توصیف نشده بود. به گزارش سیناپرس، ما در مورد ویروس ‌هایی از دو خانواده کاملاً متفاوت صحبت می ‌کنیم که با ژنوم و پروتئین ‌های خارجی غیر همسان بوده و در کمال ناباوری هر دو ویروس با یکدیگر ترکیب می‌شوند. این نوع جدیدی از پاتوژن ویروس است.

گفتنی است،این ویروس هیبریدی در زیر میکروسکوپ شبیه پای مارمولک به نظر می رسد که ویروس سنسیشیال تنفسی  RSV  پاها را ایجاد کرده و ویروس آنفولانزای A انگشتان پا را تشکیل می دهد.

محققان طی مطالعات خود با کمک آزمایشگاه طراحی شده برای تجزیه و تحلیل فعل و انفعالات بین ویروس ها در طول عفونت، موفق به درک بهتر نتایج بالینی، رفتار پاتوژن و روش انتقال این ویروس شد.

طی این مطالعات سلول های ریه انسان در معرض هر دو ویروس و همچنین هر ویروس به صورت جدا گانه به عنوان گروه کنترل قرار گرفتند. در ادامه با کمک مجموعه ‌ای از تکنیک ‌های میکروسکوپی، ساختار های رشته ‌ای سازگار با ترکیبی از هر دو ذره ویروس نشان داده شد.

به گزارش سیناپرس، بررسی های انجام شده نشان می دهد به نظر می رسد هنگامی که این دو ویروس به یکدیگر می پیوندند، آنفولانزای A تعداد بیشتری و طیف وسیع تری از سلول های انسانی را آلوده می کند. به گزارش سیناپرس، متاسفانه باید اذعان داشت که در مطالعات فوق مشخص شد که ذرات آنفولانزای A با نمایش پروتئین‌های سطحی RSV از سیستم ایمنی فرار کرده و به ویروس مزیت بقا می‌دهند.

این ویروس هیبریدی همچنین به سلول ‌هایی که فاقد گیرنده‌ های آنفولانزا هستند، گسترش می ‌یابد، که این موضوع می‌تواند به آنفولانزای A اجازه دهد تا با میزان و حجم بیشتری از دستگاه تنفسی به داخل ریه‌ ها حرکت کرده و منجر به عفونت‌ های شدید تر شود.

نکته جالب توجه در ترکیب این دو ویروس با یکدیگر، ایت است که ویروس RSV سهم کمتری نسبت به آنفولانزای A داشته و حضور آنفولانزای A به طور قابل توجهی ظرفیت ویروس سنسیشیال تنفسی را برای تکرار کاهش می دهد.

دکتر استفان گریفین، متخصص ویروس شناس و استاد دانشگاه لیدز در این رابطه می گوید: ویروس سنسیشیال تنفسی  RSV نسبت به ویروس آنفولانزای فصلی کمتر به داخل ریه نفوذ کرده و هر چه عفونت بیشتر شود، احتمال ابتلا به بیماری شدیدتر است.

به گزارش سیناپرس، سالانه میلیون ها نفر به دلیل ابتلا به آنفلوانزای A در بیمارستان بستری شده و از سوی دیگر RSV شایع ترین علت عفونت حاد دستگاه تنفسی تحتانی در نوزادان است و عفونت مجدد به این ویروس در سنین بالاتر و کهنسالی شایع است.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Microbiology منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا