چگونه از کبد مراقبت کنیم؟
دکترناصرابراهیمی دریانی در مورد کبد چرب به خبرنگار سیناپرس، گفت: عارضه کبد چرب در جهان بسیار شایع است و در ایران نیز بیشترین شیوع را دارد، همچنین این بیماری با سندروم متابولیک ارتباط دارد. به طوری که افراد چاق و دارای چربی خون و دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به خطر ابتلا به کبدچرب در افراد، گفت: بیماری کبد چرب باعث افزایش بیماری های قلبی و عروقی می شود، همچنین آمار مرگ و میر در افراد مبتلا به این بیماری بیشتر از سکته قلبی است.
ابراهیمی با بیان اینکه اغلب ابتلا به کبد چرب بدون علامت است، تصریح کرد: این بیماری ممکن است در مراحل اولیه، احساس خستگی و درد در سمت راست بالای شکم به دنبال داشته باشد، اما در مراحل پیشرفته بی اشتهایی، حالت تهوع، خارش پوست، تورم پاها، ادرار تیره و بزرگ شدن پستان مردان قابل مشاهده باشد.
الکل دشمن کبد
این فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه الکل را دشمن کبد عنوان کرد و افزود: مصرف الکل در ابتدا فرد را مبتلا به کبد چرب ساده می کند و چربی در کبد رسوب کرده و کبد بزرگ تر از حد طبیعی می شود، در این مرحله آسیب کبدی وجود ندارد و تست های عملکرد کبدی یعنی آنزیم های کبدی AST و ALT نرمال هستند و با قطع مصرف الکل قابل بازگشت خواهد بود .در فاز دوم یا همان هپاتیت چرب الکلی التهاب اضافه می شود و کبد بزرگ می شود، آنزیم های کبدی افزایش پیدا می کنند.در این عارضه زردی شایع تر است و همیشه باید عفونت کبدی رد شود و در این مرحله از بیماری با قطع الکل احتمال برگشت وجود دارد.اما در فاز سوم یا سیروز کبدی با قطع الکل، کبد به حالت عادی برگشت نخواهد داشت ولی باید الکل قطع شود تا جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود .
ابراهیمی در پایان به مصرف موادغذایی مفید برای درمان کبدچرب اشاره کرد و گفت: قهوه، چای سبز، آبمیوه طبیعی، زردچوبه، توت خشک، روغن زیتون، خاکشیر، سیربه صورت ناشتا و انواع سبزیجات از بهترین موادغذایی برای درمان کبدچرب است.
گزارش:نازنین جوادیه
No tags for this post.