راهکارهای ساده برای کنترل کلسترول

به گزارش سیناپرس، کلسترول نوعی چربی به نام لیپید است که در خون وجود دارد. کلسترول در واقع یک ماده مومی شکل است و بدن شما برای ساختن سلول ‌های سالم به آن نیاز دارد، اما مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی کلسترول می ‌تواند منجر به تجمع رسوبات چربی در رگ‌ های خونی شده و خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را افزایش دهد.

باید توجه داشت که رژیم غذایی عامل اصلی کلسترول بالا است. نکته کلیدی این است که مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده مانند پنیر، بیسکویت، کیک، کره، سوسیس، روغن نارگیل و گوشت های چرب، دل و جگر و … دلیل اصلی افزایش کلسترول خون بوده و توصیه می شود مصرف این خوراکی ها را کاهش دهید.

در این میان خوردن غذاهای حاوی چربی های غیراشباع می تواند به کاهش کلسترول کمک کنند. غذاهایی مانند آواکادو، روغن های گیاهی سالم، آجیل و ماهی های چرب همگی برای کنترل سطح کلسترول خون مفید هستند.

به باور متخصصین، فعالیت بدنی و ورزش همچنین می تواند به کاهش کلسترول کمک کند. برای اینکار نیازی به حضور در باشگاه های ورزشی نبوده و حتی به سادگی استفاده از پله ها به جای آسانسور، پیاده روی سریع یا انجام فعالیت های دو دقیقه ای در خانه، مانند نرمش و درجا دویدن هم می تواند تفاوت ایجاد کند. ترک سیگار و قطع مصرف الکل نیز می تواند کلسترول را کاهش دهد.

به گزارش سیناپرس، به خاطر داشته باشید که اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی مؤثر نباشد، گاهی اوقات برای کنترل کلسترول خون  به داروهایی به نام استاتین ها نیاز است. این داروها معمولا یک بار در روز و برای تمام عمر مصرف می شوند. داروهای حاوی استاتین می توانند در کاهش کلسترول بسیار موثر باشند و در بیشتر اوقات فقط عوارض جانبی کمی دارند.

یکی از عوارض جانبی که به طور گسترده در مورد این داروها گزارش شده است، درد عضلانی است، اما اکثر افراد اصلاً هیچ مشکلی را تجربه نمی کنند. به گزارش سیناپرس، استاتین ها بیش از ۳۰ سال است که وجود داشته و برای میلیون ها نفر تجویز شده اند و تخمین زده می شود که هر سال جان هزاران نفر را در گوشه و کنار جهان نجات می دهند.

مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا