بیماری پنجم در کودکان چیست؟
به گزارش سیناپرس، نام تخصصی این بیماری اریتم عفونی (erythema infectiosum) است، اما این بیماری یک نام عجیب تر نیز دارد که به بیماری صورت سیلی زده شده معروف است.
این اسم به این دلیل است که پس از سپری شدن دوره مسری، کودکان مبتلا به بیماری پنجم اغلب یک بثورات قرمز شدید روی گونه های خود تجربه می کنند. با گسترش آن به بالا تنه، بازوها، ران ها و باسن، این الگو در صورت محو می شود.
فعالیت بدنی یا حمام کردن می تواند بثورات را بدتر کند که ممکن است خارش داشته باشد. گاهی اوقات ممکن است کودک همراه با بثورات درد مفاصل داشته باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
به گزارش سیناپرس، بیماری واقعی ۷ تا ۱۰ روز قبل از بثورات پوستی ایجاد می شود و معمولاً آنقدر خفیف است که والدین به سختی به آن توجه می کنند. علائم آن شامل تب است که گاهی با سردرد، قرمزی چشم ها، خستگی و گلودرد همراه است. با این حال، در برخی موارد، هیچ علامتی وجود ندارد.
والدین باید در نظر داشته باشند که اگر بیماری پنجم را از فرزند خود بگیرند، ممکن است تا چند هفته درد و تورم مفاصل را تجربه کنند که البته دائمی نیستند.
به گفته پزشکان، بیماری پنجم کار پاروویروس انسانی است که می تواند باعث آرتروز نیز شود. این بیماری در کودکان بین ۵ تا ۱۴ سال شایع تر است و معمولاً در اواخر زمستان یا اوایل بهار بروز می کند. هیچ دارویی بیماری را درمان نمی کند.
نگه داشتن فرزندتان در خانه و دادن مایعات فراوان به او بهترین درمان است. یک پماد بدون نسخه مانند لوسیون کالامین می تواند خارش را تسکین دهد و استامینوفن تب را خنک می کند. تا زمانی که بثورات ظاهر شود، بیماری کودک شما مسری نیست و می تواند بدون مشکل به مهد کودک یا مدرسه برود.
اگرچه بیماری پنجم عموماً یک عفونت ویروسی خفیف است، اما برای کودک مبتلا به کم خونی داسی شکل می تواند خطرناک باشد. در موارد نادر می تواند زندگی جنین را در نیمه اول بارداری نیز تهدید کند.
اگر کودک شما هم کم خونی داسی شکل و هم بیماری پنجم دارد، فوراً به پزشک کودک خود مراجعه کنید. اگر کودکتان به بیماری پنجم مبتلا است او را در خانه نگه دارید تا از ابتلای زنان باردار یا سایر افراد مستعد جلوگیری شود. تشخیص این بیماری را می توان از طریق آزمایش آنتی بادی انجام داد.
بیماری پنجم معمولاً در حدود ۱۰ روز سیر خود را طی می کند. بثورات ممکن است چندین هفته پس از آن دوباره ظاهر شوند و در اثر نور خورشید، تب، گرما یا حتی استرس تشدید شوند، اما نشانه بازگشت بیماری نیستند. اگر تب کودک شما بیش از چند روز طول کشید، با پزشک اطفال تماس بگیرید.
به گزارش سیناپرس، همانطور که در مورد اکثر بیماری های عفونی صدق می کند، بهترین راه برای به حداکثر رساندن شانس کودک شما برای اجتناب از این بیماری اینست که مطمئن شوید که دست های خود را به طور منظم می شوید و یا از فنجان یا ظروف غذای مشترک استفاده نمی کند.
مترجم: لنا می آبادی
منبع: consumer