طراحی و ساخت تاندون انسانی با استفاده از روبات های انسان نما

به گزارش سیناپرس، دانشمندان موفق به طراحی و ساخت تاندون انسانی با استفاده از روبات های انسان نما شدند. این یافته ها می تواند در آینده، تولید و کیفیت پیوند بافت را برای استفاده در بیماران بهبود بخشیده و از توسعه سیستم های روباتیک پیشرفته حمایت کند.

باید توجه داشت که به طور کلی پیوندهای تاندون انسانی به نیروهای خارجی برای تحریک رشد و بهبود عملکرد نیاز دارند. برای بیش از ۲۰ سال، دانش رباتیک، رشد بافت های مهندسی شده را در بیورآکتورها با استفاده از دستگاه های کششی تسهیل کرده است، اما محققان هنوز قادر به تولید پیوند بافت کاملاً کاربردی که بتوان از آن به طوربالینی استفاده کرد، نیستند.

روبات‌ های انسان‌ نما که حرکات و نیرو های انسان را به ‌طور واقعی ‌تر تقلید می ‌کنند، اکنون به عنوان روشی برای بهبود کیفیت پیوند بافت مورد بررسی قرار می‌ گیرند، زیرا بیورآکتورهای کششی فعلی هنوز قادر به تقلید شرایط رشد واقعی یا استرس مکانیکی نیستند.

پیر الکسیس موتوی (Pierre-Alexis Mouthuy) سرپرست این تیم مطالعاتی و همکارانش ترکیبی از محفظه بیوراکتور نرم و انعطاف پذیر با مفصل شانه ربات انسان نما را طراحی و نشان دادند که این سیستم، امکان اعمال حرکات پیچیده به طور مستقیم بر روی سلول ها را فراهم می کند. این ربات قادر بود حرکات شانه انسان را تقلید کند و نیروهای کششی واقعی را روی سلول های تاندون در حال رشد در محفظه اعمال کند.

نویسندگان دریافتند: پس از ۱۴ روز، درجه نیروی اعمال شده توسط حرکات ربات بر رشد سلول های انسانی و بیان ژن آنها در مقایسه با کشت استاتیک تأثیر می گذارد.

به گزارش سیناپرس، این رویکرد می ‌تواند فرصت‌ های جدیدی را برای توسعه سیستم‌ های رباتیک برای مهندسی بافت و مدل‌ های کشت بهبود یافته برای استفاده در بیماران انسانی ارائه دهد. نویسندگان استدلال می ‌کنند که تحقیقات بیشتر باید با جزئیات بیشتری اثرات رژیم‌ های بار گذاری نیرو، مواد داربست و انواع سلول‌ ها را با جزئیات بیشتری بررسی کند.

مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: natureasia
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا