شبکه های اجتماعی، هیپنوتیزم تان می کند

به گزارش سیناپرس،  محققان دانشگاه واشنگتن به بررسی این موضوع پرداختند که مردم هنگام استفاده از تلفن خود تا چه حد از محیط اطراف خود غافل می شوند. معمولاً افراد در هنگام استفاده طولانیاز  تلفن هوشمند، متعجب می ‌شوند که زمان با چه سرعتی سپری شد.

برای درک بهتر این پدیده، تیم تحقیقاتی گروهی از کاربران رسانه‌های اجتماعی را مشاهده کردند که با یک پلتفرم مشابه توییتر  تعامل داشتند. محققان همچنین چند استراتژی مداخله‌ای را گردآوری کرده‌اند که خود پلتفرم‌ های رسانه‌های اجتماعی باید برای کمک به افراد برای کنترل بهتر عادات اعتیاد آور خود به کار گیرند.

آماندا باگان، نویسنده اصلی این مقاله در دانشکده علوم و مهندسی کامپیوتر پل جی آلن، می ‌گوید: من فکر می ‌کنم مردم در مورد استفاده از رسانه ‌های اجتماعی دچار اعتیاد شده اند. من ترجیح می دهم به جای گفتن عبارت: من باید بتوانم خود کنترلی بیشتری داشته باشم، بگویم همه ما به طور طبیعی در طول روز به جهات مختلفی از هم جدا می ‌شویم. تلفن همراه یکی از این عوامل جدا کردن انسان از محیط است. این گسستگی به اشکال مختلفی ظاهر می‌شود، مانند آسیب ‌دیدگی یا تفکیک انواع روز مره‌  مرتبط با از دست دادن رشته فکر یا از دست دادن لحظه‌ ای تمرکز.
این شرایط  مثل زمانی است که مردم در شبکه های اجتماعی متوجه می شوند: اوه خدای من، یک ساعت چگونه گذشت؟ من فقط می خواستم یک خبر را بررسی کنم.

به گزارش سیناپرس، این تیم پژوهشی برای بررسی اثر اعتیاد آور و از خود بیخود شدن افراد در هنگام حضور در شبکه های اجتماعی، اپلیکیشنی به نام Chirp طراحی کردند که به حساب توییتر هر فرد متصل می شد. از طریق Chirp، لایک‌ ها و توییت‌ های کاربران در بستر رسانه‌های اجتماعی واقعی ظاهر می ‌شوند، اما محققان همچنین می ‌توانند این تجربه را کنترل کنند.

محققان در مجموع از ۴۳ کاربر توییتر از سراسر ایالات متحده خواستند تا به مدت یک ماه از Chirp استفاده کنند. در طول هر جلسه، پس از گذشت سه دقیقه، کاربران کادر محاوره ‌ای را می‌دیدند که از آن‌ ها می ‌خواست در مقیاس یک تا پنج  میزان موافقت خود را با این جمله ارزیابی کنند: در حال حاضر بدون توجه به کاری که انجام می‌دهم از Chirp استفاده می‌کنم.  این کادر محاوره ای به طور مداوم هر 15 دقیقه ظاهر می شود.

به گزارش سیناپرس، در طول دوره یک ماهه، ۴۲ درصد از شرکت کنندگان (۱۸ نفر) حداقل یک بار با این بیانیه موافق یا به شدت موافق بودند. پس از گذشت یک ماه، تیم مصاحبه های عمیقی با ۱۱ شرکت کننده انجام داد. هفت نفر اعتراف کردند که هنگام استفاده از Chirp دچار گسست و قطع رابطه با محیط اطرافشان شده اند.

در خاتمه باید اذعان داشت که این موضوع دارای اهمیت زیادی بوده و می تواند در زندگی افراد تاثیری مستقیم داشته باشد. محققان این تیم مطالعاتی، به تازگی  نتایج مطالعه خود را در کنفرانس CHI 2022 در نیواورلئان ارائه کردند.

مترجم: زهرا همراز
منبع: studyfinds
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا