مراقب باکتری رودخانه ها باشید
به گزارش سیناپرس، اگر در تابستان قصد دارید در طول سفرهای خود اقدام به آب تنی در آب های طبیعی کنید، باید مراقب باکتری ها و سایر عوامل بیماری زای احتمالی باشید. در این میان متخصصین توصیه هایی ارائه می دهند که به کار بردن آن ها می تواند برایتان مفید باشید.
دکتر استیسی رز، استادیار بیماری های عفونی در کالج پزشکی بیلور، در هیوستون، در این رابطه می گوید:باکتری های گوشت خوار یکی از اصلی ترین عوامل بیماری زای موجود در رودخانه ها و ابگیرها هستند. این باکتری ها موجب شکل گیری عفونتی می شوند که به سرعت گسترش یافته و پوست و بافت نرم اطراف آن شروع به مردن می کنند.
البته باید توجه داشت ابتلا به این نوع بیماری بسیار نادر است اما درگیر شدن با این مشکل به خصوص برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند می تواند کاملا جدی باشد.
شایع ترین علت بروز این مشکل، که با نام پزشکی فاسئیت نکروزان شناخته می شود، استرپتوکوک گروه A است، نوعی باکتری رایج که باعث گلودرد استرپتوکوکی نیز می شود. استرپتوکوک سمومی تولید می کند که پوست را تجزیه می کند.
عفونت استاف یکی دیگر از باکتری هایی محسوب می شود که ممکن است در هنگام شنا در آبگیرها به ان مبتلا شوید. عامل این بیماری Vibrio vulnificus است، نوعی باکتری که در آب های گرم دریایی مانند ساحل خلیج زندگی می کند.
به گزارش سیناپرس، اکثر افرادی که با ویبریو در تماس هستند دچار هیچ مشکلی نمی شوند، اما برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای عوارض هستند. برای مثال، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند که با یک بریدگی یا زخم و خراش جزئی وارد آب میشوند، ممکن است با یک عفونت جدی مواجه شوند.
اگر تابستان قصد شنا در آبگیرها و رودخانه ها را دارید حتما نکات ایمنی زیر را رعایت کنید:
• اگر زخم باز دارید از آب پرهیز کنید.
• پس از هر گونه فعالیت دست های خود را با آب و صابون بشویید.
• اگر دچار بریدگی یا جراحت جزئی شدید، بلافاصله آن را با آب و صابون تمیز کنید.
• پوست خود را سالم نگه دارید. مشکلات پوستی مانند اگزما یا خراش های پوست می تواند باعث ایجاد شکستگی در پوست شود که خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی را افزایش می دهد.
• اگر یک بیماری مخرب سیستم ایمنی مانند بیماری کبد، بیماری کلیوی یا دیابت دارید، زمانی که به داخل آب می روید محتاط تر باشید، به خصوص اگر زخم باز دارید.
• بعد از هر گونه فعالیت آبی دوش بگیرید.
• آب دارای کلر به احتمال زیاد تمیزتر از آب غیر کلر دار است، اما این آب هم بدون خطر نیست.
• اگر قرمزی یا سوزش روی پوست خود دارید که گرم میشود، تغییر رنگ میدهد و خیلی سریع گسترش مییابد یا جوشهای پوستی ایجاد میکند، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
در خاتمه گفتنی است علاوه بر آنتی بیوتیک ها، درمان بیماری این باکتری ها شامل بریدن بافت مرده به سرعت برای جلوگیری از گسترش عفونت است.به گزارش سیناپرس، در نظر داشته باشید این کار هر چه زودتر انجام شود، بهتر است وگرنه جراحان در دراز مدت مجبور به برداشتن بافت بیشتری است.
مترجم: ناصر پورقدیمی
منبع: consumer.healthday